Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pridružite se pripravam na ajdovski Majski tek

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšajte svojo telesno pripravljenost. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju s Športnim društvom Tekači Vipavske doline ponuja pravi recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev. S tekaškimi pripravami na Majski tek pričnejo v četrtek, 7. marca ob 18h pred glavnim vhodom v Športni center Ajdovščina. Prijave na tekaške priprave pa zbirajo do 7. marca na spletni strani Zavoda za šport Ajdovščina.

Priprave na tekaške preizkušnje City run 11km ter Sky run 16km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Vadili bomo v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

  • 1. skupina: Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki s tekom začenjajo na novo ali po prekinitvi, ter niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 
  • 2. skupina: Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Majskem teku.  
  • 3. skupina: Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Tekaški prireditvi City run ter Sky run 2019, bosta potekali v soboto 4. maja 2019. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje z razgibavanjem in ogrevanjem pred, ter raztezanjem po koncu aktivnosti. 

Prijave na: www.zs-ajdovscina.si

 

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #rekreacija, #šport

Kolofon