Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ljudska univerza Ajdovščina z novim Programom za mlade

Na Ljudski univerzi Ajdovščina se bo v okviru Programa za mlade od februarja do junija 2019 zvrstilo osem predavanj in delavnic. Izvajalci in predavatelji, predvsem iz našega okolja, ki delujejo na različnih družbenih področjih, nam bodo preko življenjskih izkušenj in dosežkov osvetlili številne karierne poti, ki izvirajo iz naših osebnih talentov, želja in interesov.

Prvo predavanje bo potekalo v torek, 26. februarja 2019, ob 17.00, led pa bo prebil Simon Popović, ki je s svojo avtobiografsko knjigo Narkoman NIKOLI leta 2015 širši javnosti odprl rane svoje boleče izkušnje spopadanja z drogo in alkoholom. Simon v svoji življenjski zgodbi brez olepševanja opisuje   pretresljive dogodke, ki so posledica odvisnosti, obenem pa obuja spomine na otroštvo in družino ter spoštovanje in  solidarnost v krogu komune , ki sta se krepila s pomočjo molitve. Te majhne, vendar temeljne spodbude so bile njegova rešilna bilka na poti k ozdravitvi in njegovemu ponovnemu vdihu v osvobojeno življenje.  S tokratnim pogovorom na temo Reci drogi ne!, kar je tudi sporočilo knjige, bo s svojo odkritostjo in preprostostjo delil zgodbo svoje izkušnje boja z odvisnostjo in v obliki pogovora odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Njegov namen je namreč preko osebnega doživetja ozavestiti tako mlade kot ostale o kakršnih koli vrstah omamljanja in življenjskih posledicah le-tega.

Program za mlade

V torek, 12. marca 2019, bo ob 17. 00 uri na drugem dogodku v sklopu Programa za mlade svoje življenje in življenjske izkušnje predstavil Danilo Pudgar, dolgoletni pedagog, svetovno znan športnik in športni trener. Poznamo ga sicer predvsem kot priljubljenega učitelja športne vzgoje, vendar pa je svoje izkušnje in dosežke na področju športa zbiral predvsem pred obdobjem poučevanja na šoli. Danilo Pudgar bo na predavanju predstavil svojo življenjsko pot in nam zaupal, kam ga ta pelje naprej.

V marcu bo na sporedu tudi delavnica dramske igre z naslovom Pusti domišljiji prosto pot, na kateri nam bo Igralka Vesna Kuzmić najprej predstavila igralski poklic ter ustvarjalni proces igralca, v nadaljevanju pa nas preko učenja osnov dramske igre naučila metod, ki pomagajo osvoboditi domišljijo in kreativnost na različnih področjih našega delovanja. Vesna je mlada, nadobudna filmska in gledališka igralka, ki svoja mnoga znanja in izkušnje nabira tudi v tujini, trenutno pa jo lahko spremljamo preko malih ekranov v slovenski seriji Reka Ljubezni.

Ob hitrem tempu življenja se nam velikokrat zazdi, da svojih interesov in talentov ne zmoremo uresničiti, kaj šele, da bi svoje potenciale uporabili na osebnem kariernem področju. Letošnji Program za mlade ozavešča, da je velikokrat pri tem potreben le pogum, spodbuda, vztrajnost in domišljija pri razvijanju idej. Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina, da se s tem spopademo skupaj.

 

* Vir: Mojca Krapež // Ljudska univerza Ajdovščina

* Naslovna fotografija je simbolična // Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#mladi, #izobraževanje

Kolofon