Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Športni kadri iz petih držav na izobraževanju v Ajdovščini

S ciljem pridobiti dodatne strokovno usposobljene športne delavce je Športna zveza Ajdovščina s partnerji iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Bolgarije vzpostavila model neformalnega izobraževanja strokovnega kadra v športnih organizacijah. V ta namen včeraj in danes poteka seminar Dvojna kariera športnikov, kjer 20 športnikov in študentov spoznava nove veščine za delo v športu, po končanih karierah.

Nov zakon o športu, ki bo v veljavo stopil v mesecu juniju, prinaša s seboj nove standarde in pravila za tiste, ki se strokovno ukvarjajo s športom v klubih in društvih. Po novem naziv učitelj prve stopnje ne bo več dovolj, potrebno bo pridobiti vsaj naziv učitelj druge stopnje. To bo za marsikoga kar precejšnja težava, zato je Športna zveza Ajdovščina poskušala najti način kako športnim delavcem dvigniti kompetence obenem pa privabiti v klube in društva, ki se ukvarjajo s športom, nove strokovne člane.

V Športni zvezi so se zato povezali s partnerji iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Bolgarije in pripravili model neformalnega izobraževanja strokovnega kadra v športnih organizacijah Dvojna kariera športnikov. Program so nato prijavili na razspis Erasmus+ šport. Brezplačno in neformalno izobraževanje za športne strokovne kadre bo potekalo v obliki šestih modulov, prvi sklop predavanj pa se je pričel včeraj, 21. februarja in se nadaljuje tudi danes. S programom želijo v naslednjem obdobju pridobiti vsaj 20 novih strokovno usposobljenih športnih delavcev, kateri bodo v nadaljnje razvijali in nadgrajevali produkte na področju športa v lokalni skupnosti.

Predavanje: Dvojna kariera športnikov<br />
Fotografija: Tadej Beočanin

Udeleženci današnjih predavanj odkrivajo projektno vodenje v športu, v ostalih petih modulih pa se bodo spoznali še z finančnim upravljanjem v športu, vodenjem športnih prireditev, trženjem, komunikacijskimi veščinami in se več naučili o digitalnih spretnostih.  Zbrane v Ajdovščini je nagovoril in pozdravil tudi ajdovski župan Tadej Beočanin in dejal, da Občina Ajdovščina podpira in si prizadeva za vsestranski razvoj športnih dejavnosti. Tudi sam je zelo naklonjen izobraževanju in zaposlovanju vrhunskih športnikov, saj je to odličen in zaželen kader.

 

* Naslovna fotografija: Primož Sulič

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šport, #izobraževanje

Kolofon