Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometaši Krškega pretrd oreh za Ajdovce

V tokratnem vikendu smo videli na delu tri ajdovske ligaške ekipe. Do zmage so pričakovano prišle Mlinarke, ki so suvereno odpravile Ljubljančanke, nov poraz na domačem igrišču so vknjižili ajdovski rokometaši, podobno pa se je godilo tudi Kixom na Ptuju.

V zelo pomembni tekmi za uvrstitev v končnico rokometnega prvenstva za ženske, so ajdovske rokometašice dosegle zmago proti ekipi Ljubljane. Končni izid je bil 31 : 26. Okrog 200 gledalcev je na Policah videlo zanimivo rokometno predstavo, gostje pa so korak z domačinkami držale vse do zaključka prvega polčasa. Mlinarke so si tik pred odmorom priigrale prednost štirih zadetkov, kar se je izkazalo za ključno v nadaljevanju tekme. V drugem delu so namreč Ajdovke z lahkoto nadzirale tekmo, tudi po zaslugi odlične vratarke, Anje Bratina, ki je kar 14. ubranila strele nasprotnic. V drugem polčasu je prednost narasla že na devet zadetkov in tekma je bila odločena. Velja omeniti še kapetanko Majo Svetik, ki je bila najboljša strelka tekme, dosegla je osem zadetkov. Za rokometašice Mlinotesta bo zelo pomembno tudi naslednje gostovanje, prihodnji vikend na Ptuju.

Maja Svetik

Podobno zanimivo in borbeno tekmo so gledalci videli tudi v moški rokometni predstavi na Policah. Domača Ajdovščina je gostila favorizirano Krško, a kljub želji in požrtvovalnosti fantov, je rezultat na koncu pokazal 22 : 25, v korist gostov iz Posavja. Domači so zelo dobro odigrali predvsem končnico prvega polčasa, ko so si nabrali tri zadetke prednosti. Tudi v drugi del so Ajdovci vstopili motivirano in z željo po presenečenju, a so gostje kmalu začeli postavljati stvari na svoje mesto. Domači so 12 minut pred koncem tekme izid izenačili na 19, nato pa so jim pošle moči, kar so precej bolj izkušeni gostje znali izkoristiti. Zadnji žarek upanja na presenečenje je posijal tri minute pred koncem, ko so se Ajdovci, po strelu Peljhana, približali na dva zadetka razlike, a so gostje znali tekmo rutinirano pripeljati varno do konca. Kljub še enemu v nizu porazov, velja pohvaliti ajdovske rokometaše, ki so dokazali, da so lahko enakovreden tekmec tudi najboljšim v ligi. Marko Peljhan je bil s sedmimi zadetki prvi strelec domačih, ki jih v prihodnjem kolu čaka gostovanje v Šmartnem.

Rokometni klub Ajdovščina // Fotografija: Primož Brecelj

V predzadnjem krogu 2SFL so ajdovski Kixi gostovali na Ptuju in doživeli visok poraz z 9 : 1. Drugouvrščeno moštvo letošnje sezone je bilo prepričljivo boljše predvsem v drugem polčasu, saj so Ajdovcem nasuli kar sedem golov. Tik pred koncem srečanja je častni gol za Kixe dosegel Luka Bajc. V zadnjem krogu, v soboto 9. marca, bodo Ajdovci na domačem terenu gostili ekipo Kebelj.

Omenimo še, da je tradicionalno Zimsko ligo v malem nogometu, ki poteka v dvorani v Dobravljah, letos osvojila ekipa Transport Makovec - Bar Štrukelj.

Transport Makovec - Bar Štrukelj

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #futsal

Kolofon