Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlična predstava ajdovskih rokometašic na Ptuju

V preteklem tednu smo videli na delu ajdovski rokometni ekipi ter košarkarje. Pomembno zmago so si na Ptuju izborile Mlinarke, medtem, ko ajdovski rokometaši še vedno niso našli poti iz krize. Tokrat so izgubili v Šmartnem. Domač poraz so si privoščili tudi ajdovski košarkarji.

Ajdovske rokometašice so na Ptuju unovčile vlogo favorita in vknjižile sedmo zmago v prvenstvu. Končni rezultat je bil 24:34.  V najstarejšem slovenskem mestu so Mlinarke zagospodarile na sredini prvega polčasa, ko je Taja Čajko zadela za 4:9. Ajdovke so Ptujčanke onemogočale s trdo in agresivno obrambo.  Tokrat je v vratih dobro svoje delo opravila Anamarija Klemenčič. Prednost je ob polčasu znašala pet zadetkov (10:15).

Ajdovke so drugi del odprle z delnim izidom 0:4. Dobrih deset minut pred koncem je prednost po zadetku Maje Grmek narasla že na 11 zadetkov in tako so priložnost za igro prejele tudi mlajše igralke. Najboljša strelka pri Mlinotestu je bila Taja Čajko s šestimi goli. Zmago pa je malce pokvarila poškodba Špele Ferfolja (zlom mezinca), ki bo žal nekaj časa izven tekmovalnega pogona. Z drugo zaporedno zmago so se Ajdovke povsem enakovredno vmešale v boj za prva tri mesta. Že v četrtek,  7. marca, bo v Novem mestu derbi med Krko in Mlinotestom.

Fotografija: Rokometno društvo Herz Šmmartno (Facebook)

Če gre ajdovskim rokometašicam v zadnjem obdobju vse bolje pa česa podobnega ne moremo trditi za moške kolege. Ajdovska ekipa že celo večnost ni okusila slasti zmage, tokrat so fantje na gostovanju v Šmartnem izgubili z 29:25. Začetek tekme je pripadel domači ekipi ter ajdovskemu vratarju Luki Gregorcu, ki se je v tem delu igre zares izkazal z nekaj obrambami. Domača ekipa je proti koncu polčasa le popravila realizacijo in povedla z 10:7. A so gostje do polčasa uspeli izenačiti na 11:11. V drugem polčasu smo videli najprej boljšo igro Ajdovcev, ki so povedli 13:15, ter skoraj do 54. minute ohranjali minimalno prednost 24:25.

Takrat pa je domača ekipa napravila preobrat, s pametno igro v obrambi in nekaterimi obrambami vratarja so v zadnjih šestih minutah naredili delni izid 5:0. Igralci Šmartna so se tako veselili pomembne zmage, ajdovska ekipa pa lahko obžalovaluje zamujeno priložnost za vsaj točko. Velja izpostaviti Marka Peljhana, ki je zadel deset golov, vsem navijačem pa velja povabilo na sobotno tekmo proti trboveljskemu Rudarju, na ajdovskih Policah.

Fotografija: KK Leone Ajdovščina

Visok poraz na domačem igrišču si je privoščila ajdovska košarkarska ekipa. Igralci KK Leone so v tekmi za razvrstitev, gostili ekipo Tolmina in izgubili z 67:91. Domači so bili boljši le v prvi četrtini, ki so jo dobili z 21:17, nato pa so na igrišču prevladovali gostje iz Posočja. Temelje za zmago so tlakovali predvsem v drugi četrtini, ko so Ajdovcem nasuli kar 35 točk. Za domače je največ točk (16) dosegel Grega Dežman. V četrtek Ajdovci gostujejo pri Slovanu.

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon