Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vozniki relija začeli sezono v Kumrovcu

S pričetkom pomladi se končuje zimski spanec tudi za voznike in sovoznike v reliju. Vipavska dolina se že pripravlja na nov dirkaški spektakel, ki bo letos 26. in 27. aprila, dirkači pa so prve prave testne kilometre opravili na reliju v hrvaškem Kumrovcu. Veseli uspešen povratek Roka Jerkiča, dobro pa so se odrezali tudi ostali domači mojstri sukanja volana.

Relija v Kumrovcu, ki že po tradiciji pomeni uvod v sezono, se je letos udeležilo 52 posadk iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije in Madžarske. Dogodek organizira Auto klub Delta Sport iz Zagreba, v sodelovanju z občinami Kumrovec, Zagorsko Selo Tuhelj in Term Tuhelj. Zmago na reliju si je priborila avstrijska posadka Neubauer - Ettel s Fordom Fiesto R5, tik za njimi pa najdemo slovensko posadko Turk - Kacin, ki se v novo sezono podaja v novem avtomobilu, Hyundai-u i20 R5.

Povratek na reli dirke pa je odlično uspel Roku Jerkiču, s sovoznikom Marko Stoparjem. S svojim MG Roverjem 105 sta fanta prikazala odlične vožnje in se na koncu zavihtela na skupno deseto mesto ter osvojila zmago v svoji kategoriji. Tik za njima se je z Mitshubishijem Lancerjem uvrstila posadka Janko Čebron in Gregor Fakin. Zaostanek za Jerkičem je ob koncu dirke znašal slabo minuto.

Malce manj veselja pa je bilo v ekipi Grossi - Kavčič, saj sta člana ajdovskega kluba bila primorana odstopiti. Na skupno 29. mesto pa se je uvrstila posadka Potrata - Nabergoj, edina posadka, ki se je na reli odpravila z legendarnim Yugom.

 

* Naslovna fotografija: Martin Horvatic

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon