Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini pripravimo kar 2,5 milijona pustnih krofov

Leto je naokrog in prišel je dan, ko je lahko vsak tisto kar si želi. Seveda le kot pustna maska, pa vendar. Z roko v roki s pustovanjem gredo seveda tudi krofi, ki so nepogrešljiv del pustne tradicije. Po mnenju mnogih so najboljši krofi doma prav v Ajdovščini, zanje pa poskrbi podjetje Mlinotest.

Slovenci imamo najraje klasične krofe z mareličnim polnilom in sladkornim posipom, povpraševanje pa se povečuje tudi po krofih s čokoladnim ali vanilijevim polnilom in ameriških krofih. V Mlinotestu bodo po pojasnilih predsednika uprave Danila Kobala v letošnjem pustnem času ocvrli približno toliko krofov kot lani, 2,5 milijona. "Prodaja krofov v pustnem času je dokaj konstantna, malo variira glede na dolžino pustnega časa, ocvremo pa jih toliko, da lahko vsakdo v Sloveniji poje vsaj enega," je dejal.

Povpraševanje po krofih, ki so vse bolj priljubljeni skozi vse leto, se po njegovih besedah povečuje. Mlinotest, ki je za krof z mareličnim polnilom letos na izboru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij peto leto zapored prejel zlato priznanje, ima za prodajo izven pustnega časa nova naročila, predvsem iz tujine; krof je namreč ponekod postal priljubljen kot zajtrk ali malica.

V Mlinotestu v celem letu običajno ocvrejo okoli 3,5 milijona krofov, pričakujejo pa, da bo ta številka letos bistveno višja.

Fotografija: Mlinotest (Facebook)
 

* Vir: STA

* Fotografije: Mlinotest

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon