Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Med izbranimi za naziv Ona 365 tudi Jožica Ličen in Irena Mihelj

Sinoči so na prireditvi časnika Delo podelili naziv Ona 365 za leto 2018. Revija Onaplus vsako leto izbere 12 Slovenk, ki s svojim delom uresničujejo strokovne standarde in ob tem navdihujejo, spodbujajo in plemenitijo. Naziv Ona 365 za leto 2018 je letos pripade odvetnici in predavateljici Sari Ahlin Doljak. Multipla skleroza je Ahlin Doljakovo priklenila na voziček, a ji ni mogla streti duha, je poudarila žirija revije Onaplus. Med nominiranimi najdemo tudi Ajdovki, Jožico Ličen in Ireno Mihelj.

Doc. dr. Sara Ahlin Doljak je odvetnica in predavateljica na Evropski pravni fakulteti v Ljubljani in Novi Gorici, ki jo je multipla skleroza priklenila na voziček, a ji ni mogla streti duha, saj pravi, da živi polno življenje in da je srečna. Po mnenju žirije si njen glas zaradi pomembnih spoznanj, tako strokovnih kot življenjskih, zasluži, da ga slišimo vsi. Tudi zato, ker njen glas ne govori; govori namreč Tobii, tehnološko pomagalo. »Živim polno življenje, sem srečna, rada imam moža in otroka.« Ob podelitvi naziva je odgovorna urednica One Sabina Obolnar izpostavila, da nam Ahlin Doljakova nastavlja zrcalo: kdo smo in predvsem kaj smo lahko. Kljub preizkušnjam, ki jih nalaga življenje, živi polno.

Nominirankam je čestital tudi premier Marjan Šarec, v izboru 12-ih izjemnih žensk pa sta se znašli tudi Jožica Ličen, ravnateljica Škofijske karitas Koper, ki je od upokojitve srce in duša prostovoljstva na Primorskem ter Irena Mihelj, prva slepa prevajalka iz norveškega jezika v Sloveniji, ki je prevedla norveško knjižno uspešnico Mrtvi tek.

Čestitke vsem.

 

* Naslovna fotografija: Katja Ličen Pajenk (Facebook)

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon