Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavi je z novim županom zapihal nov veter

Novinarka Primorskih novic, Alenka Tratnik, v današnjem komentarju Na prepihu svežega vetra piše o podpori Vipavcev županu Goranu Kodelji kot novemu obrazu na čelu občine. Kot piše, je župan poskrbel za prve menjave v občinski upravi, korenito prevetril razvojne načrte občine in proračunske postavke, v slogu sodobnega menedžerja pa tudi v javnih zavodih nakazal nekatere spremembe.

"Aktualni dogodki, med katerimi sta odstop strokovne vodje zdravstvenega doma in odpoved direktorice vipavskega zavoda za turizem, dajejo slutiti, da se je stvari lotil z veliko vnemo, mogoče celo preveliko. (...) Ob vseh izzivih, ki ga čakajo v občini, bo še toliko pomembneje, kakšno zaupanje si bo pridobil med ljudmi v domačih javnih zavodih, organizacijah, ustanovah in društvih. Recept si je postavil kar sam, z besedami, da je skrivnost dobrih rezultatov v uigrani ekipi sodelavcev, ki vodji motivirano sledi. Pa ne le zato, ker bi mu morala, ampak ker mu zaupa in ker verjame v njega. Doslej se je že pogosto izkazalo, da je to mogoče, če si obe strani znata prisluhniti in tudi slišati." lahko preberemo v današnji izdaji Primorskih novic.

Največ prahu je sicer v Vipavi dvignila novica o spremembah na področju zdravstvenega varstva. Vipavci bodo aprila znova dobili še drugega zdravnika družinske medicine. To je na seji sveta zavoda županu in predstavnikom Občine Vipava potrdila direktorica Zdravstvenega doma Ajdovščina. A je ob tem odstopila strokovna vodja Martina Terbižan Rupnik. Kot je obrazložila, zaradi preobremenjenosti zdravnikov, ki dodatnih obremenitev ne zmorejo, saj se ob delu v ambulantah vključujejo tudi v službo nujne medicinske pomoči in v dežurstva. Po njenih besedah je nesprejemljivo in nemoralno sprejeti zahteve vipavskega župana, ki so, kot sama pravi, žaljive do zdravnikov in mobing do nje kot strokovne vodje. Zahteva vipavskega župana se je nanašala predvsem na vzpostavitev druge ambulante družinske medicine v Vipavi. Le ta naj bi bila začasno organizirana kot dežurna, u izmenjavo zdravnikov. To pa je po mnenju Terbižan Rupnikove in direkotrice zavoda Bože Ferfolje nesprejemljivo. Situacijo so zaenkrat rešili tako, da je zdravnica, ki sicer dela v zdravstveni postaji, povečala število ur.

Precej pa je odmeval tudi odstop Iris Skočaj, direktorice TRG Vipava, ki kot pravi noče dajati nerealnih obljub in se zavezati programu dela za leto 2019, ki ga, po njenem mnenju, ne bo mogoče izpolniti. "Na podlagi izkušenj namreč dobro vem, kaj se da narediti in česa ne, kaj je smiselno in kaj ni, zato turistični voz prepuščam drugim", je svoj odstop, za Primorske novice, komentirala Skočajeva. Zavod sicer zapušča zadovoljna, saj so, kot sama pravi, dobro delali in veliko dosegli.

 

* Vir: STA & Primorske novice

* Naslovna fotografija: Nevenka Vidmar

Lokalne Ajdovščina

#vipava

Kolofon