Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Drevo kot simbol učeče se skupnosti

Ljudska univerza Ajdovščina v letu 2019 obeležuje 60. obletnico delovanja. V tem času so s številnimi predavanji, delavnicami, izobraževalnimi programi, seminarji, okroglimi mizami in strokovnimi dogodki širili znanje med ljudi. Del te uspešne zgodbe predstavljajo tudi prebivalci vseh krajevnih skupnosti v Občini Ajdovščina. Ob visokem ljubitelju, ki ga obeležujejo so se odločili, da v vsaki izmed 27 krajevnih skupnosti posadijo drevo in tako pustijo poseben pečat. Pečat, ki predstavlja simbol znanja in krepitve učeče se skupnosti.

V krajevnih skupnostih Občine Ajdovščina bodo v sodelovanju z občani zasadili različna drevesa. Zahvaljujejo se vsem, ki ste podprli »njihovo idejo« in boste dogodke v krajevnih skupnostih tako ali drugače pomagali izpeljati ter polepšati.

Hvala tistim, ki boste skrbno varovali in negovali »vaša skupna drevesa«, da bodo zrasla v simbol znanja in krepitve učeče se skupnosti v Občini Ajdovščina.

Želijo si, da:

- bi se v njihovi bližini dogajalo povezovanje generacij,

- da bodo bogato obrodila »različne sadove«, ki bodo teknili tako mlajšim kot starejšim,

- da bo razgled oz. pogled vsakega, ki bo stopil do drevesa, širok, pozitiven in odprt za učenje.

Vabijo vas, da se jim na dogodkih pridružite v čim večjem številu, tako domačini kot iz drugih krajev, vasi … da vam bo veselo in vam bo še dolgo ostalo v lepem spominu. V Gaberjah in še nekaterih drugih krajevnih skupnostih soo že sadili prva drevesa..

Fotografija: Ljudska univerza Ajdovščina

Koledar zasaditve dreves in druge informacije o dogodkih najdete na spletni strani Ljudske univerze.

 

* Naslovna fotografija: Krajevna skupnost Velike Žablje

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon