Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Športni utrinki Primoža Breclja v Galeriji Hiša mladih

V torek, 12. marca, so v ajdovski Galeriji Hiša mladih, odprli zanimivo fotografsko razstavo domačega avtorja Primoža Breclja, z naslovom Šport. Razstava prikazuje utrinke iz ajdovskih ligaških tekem, predvsem nogometa in rokometa. Na ogled do 28. marca 2019. Vabljeni.

Primož Brecelj, rojen leta 1964, je zaposlen kot fotograf v Pilonovi galeriji Ajdovščina. Svoje fotografije objavlja v različnih publikacijah. Sodeloval je že na več kot sto razstavah doma in na tujem, kjer je svoja dela uspešno predstavljal na številnih osebnih in skupinskih razstavah ter za svoje fotografije prejel kar nekaj nagrad in priznanj. Udeležuje se tudi mednarodnih fotografskih srečanj in likovnih kolonij. Uspešno se uveljavlja tudi znotraj grafičnega oblikovanja, kjer sodeluje z raznimi ustanovami in avtorji. Knjiga zelo uspešne umetnice Eve Petrič, izšla je lansko leto, je bila predstavljena na več knjižnih sejmih v Frankfurt, Kopenhagnu, Dunaju in New Yorku.

Mnogokrat pa ga lahko vidimo tudi ob športnih igriščih, kjer s svojim fotoaparatom lovi zanimive utrinke ligaških tekem ajdovskih ligašev. Tako so v zadnjih letih nastale številne odlične fotografije nogometašev Primorja, rokometašic Mlinotesta, ajdovskih rokometašev in malonogometašev, ki hkrati skrbijo tudi za promocijo domačega športa. Nekatere izmed fotografij so trenutno na ogled v Galeriji Hiša mladih, ki se nahaja v ajdovskem Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih. Na ogled bodo do 28. marca 2019.

Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava, #šport, #fotografija

Kolofon