Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina na sejmu v Cannesu predstavlja investicijske priložnosti

Slovenija se tudi letos predstavlja na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM v francoskem Cannesu. V organizaciji agencije Spirit in Mestne občine Ljubljana se s sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. promovira kot primerna lokacija za tuje neposredne investicije, vlagateljem se bo predstavilo tudi 11 projektov, med njimi tudi dva ajdovska.

Štiridnevni sejem MIPIM, ki vrata odpira danes, velja za največje mednarodno nepremičninsko stičišče tako podjetij in agencij, ki ponujajo različne investicijske projekte, kot tudi potencialnih investitorjev, ki iščejo nove priložnosti. Sejem se je v treh desetletjih razvil v enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu in je dobra priložnost za seznanitev s trendi, ki trenutno vladajo na investicijskem področju, pregled razpoložljivih projektov ter pogovore z investitorji in svetovalci s področja investicij.

Na sejmu so lani po navedbah organizatorjev našteli več kot 26.000 obiskovalcev. Letos se bo na več kot 21.500 kvadratnih metrov razstavnih površin predstavilo več kot 3350 razstavljalcev iz 100 dežel, ki naj bi privabili najmanj 26.000 obiskovalcev, od tega najmanj 5400 investitorjev. Napovedanih je tudi več kot 100 različnih seminarjev, konferenc in ostalih dogodkov, vodilna nit letošnjega sejma pa je vključevanje prihodnosti.

S strani Slovenije se bodo vlagateljem predstavili številni slovenski projekti; Ljubljanski železniški terminal, Logistično distribucijski center Mercator, Znanstveni center na Barjanski cesti, stanovanjska soseska Brdo II, poslovna stavba Dolgi most Node, Večgeneracijski stanovanjski center Šiška, poslovna stavba Gen-I, stanovanjsko poslovna stavba Spektra, večnamenska sejemska in kongresna dvorana na Gospodarskem razstavišču, Poslovni center Bežigrad in poslovno stanovanjska dvojčka za Bežigradom. Poleg omenjenih 11 projektov pa se bodo vlagatelji lahko seznanili tudi s projekti drugih nosilcev, kot so Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), Fraport ter dva projekta Občine Ajdovščina.

Delegacija Občine Ajdovščina na čelu z županom Tadejem Beočaninom tujim investitorjem ponuja gradnjo stanovanj na Ribniku, predvsem pa gradnjo hotela v starem mlinu v Ajdovščini in obnovo hotela na Predmeji. Upajmo, da bodo predstavitve obrodile sadove in kdo izmed tujih vlagateljev prepoznal potencial, ki ga ponuja ajdovska občina.

 

* Vir: STA Krog & Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon