Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pomoč pri plačilu zdravstvenega zavarovanja

Po dostopnih podatkih je bilo konec lanskega leta na območju Upravne enote Ajdovščina 76 oseb brez obveznega zdravstvenega zavarovanja. Še več je tistih, ki nimajo urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina bo nekaterim lahko pomagalo.

Več je ljudi, ki nimajo urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Analiza ministrstva za zdravje je pokazala, da je v Sloveniji brez njega okrog pet odstotkov prebivalcev. RKS – Območno združenje Ajdovščina je že v preteklosti pomagalo socialno šibkejšim pri plačilu obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja, v prihodnje pa bo temu namenilo še dodatno pozornost.

Združenje se je uspešno prijavilo na razpis ministrstva za zdravje s programom »Zdravstvo za vse«, namen katerega je neposredna pomoč, svetovanje in oskrba oseb brez urejenega zdravstvenega zavarovanja. Rdeči križ vabi osebe, ki 31. januarja letos niso imele urejenega obveznega ali dodatnega zdravstvenega zavarovanja in imajo stalno ali začasno bivanje na območju občin Ajdovščina ali Vipava, da se oglasijo pri njih. Skupaj bodo poiskali možnosti, kako urediti zdravstveno zavarovanje, oziroma bo združenje glede na socialno ogroženost osebe pomagalo pri njegovem plačilu.

Za več informacij jih pokličite na 051 430 722 ali 05 366 4930, pišite na: ajdovscina.ozrk@ozrks.si ali jih obiščite na Tovarniški 3 g, Ajdovščina.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon