Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zagorela odslužena vozila na Slapu pri Vipavi

Policisti so niso imeli v zadnjih dneh precej dela na ajdovskem, so pa vseeno obravnavali nekaj tatvin, vožnjo pod vplivom alkohola, manjšo prometno nesrečo, skupaj z gasilci pa so odhiteli na Slap, kjer so obravnavali požar več starih in neregistriranih vozil. Voznik je na cesti Selo - Črniče povozil srno.

7. marca ob 23.51 uri, so policisti v Ajdovščini imeli v postopku 25–letnega  voznika osebnega  avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili  preizkus  alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega  preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.65 miligrama alkohola v  litru  izdihanega zraka). Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

7. marca, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino približno 6 kubičnih metrov hlodovine (javor) v Trnovskem gozdu (v kraju imenovanem Pod  Nagnovcem). Po prvih podatkih se je omenjeno kaznivo dejanje zgodilo v začetku tega meseca,  omenjena hlodovina pa je bila skladiščena v skladovnici ob regionalni cesti Predmeja – Lokve. Zaradi omenjene tatvine je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za približno 1.500 evrov. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

11. marca ob 7.25 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti H4 med Razdrtim in Vipavo (na Rebrnicah) in v kateri sta bili udeleženi  dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan BiH, vozil po hitri cesti proti naselju  Vipava. V času, ko ga je pravilno prehitevala 29–letna  voznica osebnega  avtomobila, se voznik  tovornega  vozila ni prepričal, da lahko začne prehitevati  pred njim vozeče drugo tovorno vozilo.  Zaradi nepravilnega premika je s tovornim vozilom oplazil osebno vozilo 29-letne voznice, ki ga je v tistem trenutku prehitevala. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so 12. marca v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino torbice z vsebino ( v njej je oškodovanec imel poleg osebnih  dokumentov  in bančnih kartic tudi gotovino)  iz kombija  v Ajdovščini.  S tem protipravnim ravnanjem je storilec oškodovancu povzročil za približno 300 evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave  tatvine podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

12. marca ob 21.49 uri, je bila Policija obveščena o požaru več starih vozil na območju naselja Slap pri  Vipavi.  Na kraju je bilo ugotovljeno,  da so na travniku zgorela tri neregistrirana stara vozila. Kasneje  so požar pogasili gasilci PGD Vipava, Podnanos in GRC Ajdovščina. Zaradi požara je nastala materialna škoda v višini približno tisoč evrov. V prtljažnem  prostoru enega vozila so bile tudi stare, odslužene in prazne jeklenke, ki pa niso povzročile nobene nevarnosti; vzrok požara ni bil ugotovljen. Oškodovanec ni podali predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (sum kaznivega dejanja  Poškodovanje tuje stvari),  zato bodo policisti PP Ajdovščina na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali pisno poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

12. marca nekaj  pred  16. uro, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznice osebnega avtomobila (znamke Dacia) na regionalni cesti Selo – Črniče. Ajdovski policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon