Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Težka, a zaslužena zmaga Primorja v uvodu spomladanskega dela prvenstva

Z domačo tekmo proti Izoli so v spomladanski del sezone vstopil tudi nogometaši Primorja. In to uspešno, saj so z golom Kodermaca, v 87. minuti, zasluženo premagali goste iz Obale. Številni novi obrazi v rdeče –črnem dresu so dokazali svojo kakovost in se, pred okrog 300 gledalci, predstavili v dobri luči. Prihodnjo nedeljo na sporedu derbi proti Vipavi.

Klavrna podoba ajdovske nogometne ekipe v jesenskem delu prvenstva je spodbudila klubsko upravo in tako smo danes na zelenici Mestnega stadiona lahko uzrli precej spremenjeno moštvo Primorja. Nov trener Andrej Komac ima na voljo tudi preverjene in izkušene igralce, s katerimi bo poglavitni cilj, obstanek v tretjeligaški konkurenci, mnogo lažje doseči. S podobno zagnanostjo in željo po zmagi pa bo morda Primorje že v prihodnji sezoni resen kandidat za uvrstitev v drugo slovensko ligo.

Prav želja po zmagi in moštven duh sta bila ključ do današnje zmage, saj se ekipi pozna neuigranost in zato igra še ni želeni ravni. A podoba ekipe je vseeno mnogo boljša in prijaznejša do gledalcev kot tista v jesenskem delu. Že začetek tekme je nakazal, da bodo danes bledi Izolani težko prišli do zmage v Ajdovščini, a bi jim kmalu, z zelo obrambno igro, uspelo odnesti vsaj točko. Ajdovci so sicer napadali od prve do zadnje minute, imeli žogo precej več v svoji posesti,  a so si le stežka ustvarili prave priložnosti za gol. Ko pa se je pokazala priložnost so bili streli nenatančni ali pa se je izkazal gostujoči vratar. Ob koncu prvega dela so dvakrat zapretili tudi gostje, a na srečo domačih niso resno zaposlili vratarja Nabergoja.

Primorje - Izola

Tudi v drugem delu so gledalci spremljali podobno sliko, še bolj enosmeren promet proti golu Izole, a brez izrazitih priložnosti. Ko se je tekma bližala koncu in je že dišalo pa remiju, pa je najboljši igralec tekme, Amel Džuzdanović, lepo našel Jakoba Kodermaca, slednji pa je iznajdljivo zadel za zasluženo zmago domačih. Tekmo je odločilo dejstvo, da ima trener Komac močno rezervno klop, saj so rezervni igralci še bolj poživili domačo igro in bili med zaslužnimi za veselje in olajšanje v domačem taboru. Velja omeniti predvsem Kitajca Jianga, ki bo v nadaljevanju sezone morda eno glavnih orožij ajdovske ekipe.

Gol Kodermaca za zmago Primorja

Težko prigarana a več kot zaslužena zmaga domačih je odlično povabilo gledalcem za obisk derbija v Vipavi, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo, ob 15. uri.  Z današnjo zmago se je Primorje povzpelo na četrto mesto, a za tretjeuvrščeno Vipavo zaostaja za velikih 13 točk.

IMG 8195IMG 8276IMG 8238IMG 8253IMG 8294IMG 8347IMG 8324IMG 8382

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #nogomet, #novice

Kolofon