Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlična popotnica rokometašic Mlinotesta pred začetkom končnice

Sobotni program zadnjega, 18. kola, v 1. A ženski rokometni ligi je prinesel novo domačo zmago rokometašic Mlinotesta. Ajdovke so bile s 24:22 boljše od rokometašic Celja in tako potrdile zaslužen vstop v končnico za prvaka. Junakinja tekme je bila znova odlična vratarka Anamarija Klemenčič.

Zadnji krog rednega dela 1. A ženske rokometne lige je na tribune ajdovskih Polic privabil okrog 250 gledalcev, ki so videli dobro rokometno predstavo in zasluženo zmago domače ekipe. Kljub dokaj tesnemu izidu (24:22), zmaga domačih ni bila resno ogrožena, saj so punce, predvsem v drugem polčasu, prikazale boljšo in bolj domiselno igro od nasprotnic. Ključ do uspeha je bila znova trda obramba, na čelu s fenomenalno Anamarijo Klemenčič, ki je zbrala kar 19 obramb. Velja pa pohvaliti tudi vse ostala dekleta in trenerko Ano Žigon, ki dokazujejo, da lahko tudi brez kakovostnih tujk pošteno mešajo štrene v vrhu slovenskega ženskega rokometa.

Ana Žigon

Mlinarke so tekmo začele odlično in že po osmih minutah vodile s 4:0. A čvrste Celjanke se niso predale in so kmalu izenačile. Do konca prvega dela so nato gledalci spremljali precej enakovredno rokometno predstavo, z golom prednosti pa so na odmor odšle domače rokometašice. V drugem delu so igralke Mlinotesta prestavile v višjo prestavo in z odlično igro v obrambi ter hitrimi protinapadi razorožile Celjanke. V vratih je blestela Klemenčičeva, ki je dobesedno zaklenila domača vrata in ko je enajst minut pred koncem tekme, po golu Zelnikove, razlika narasla na pet zadetkov, je bilo srečanje odločeno. Gostje se sicer niso predale in so z borbenostjo poskušale nadoknaditi zaostanek, a razigrane domače igralke niso dopustile presenečenja ter se tako zasluženo in prešerno razveselile novih točk. S sedmimi zadetki je bila naboljša strelka domačih Maja Svetik.

Maja Svetik

Ajdovke so v šestnajstih odigranih kolih osvojile 21 točk, dosegle devet zmag, štirikrat pa igrišče zapuščale sklonjenih glav. Sedaj jih čaka liga za naslov prvaka, s formo, ki jo prikazujejo v zadnjih kolih, pa postajajo resne kandidatke za osvojitev drugega mesta, kar je precej več kot je bilo mogoče upati pred začetkom sezone.

ŽRK Mlinotest

Dokaz dobrega dela v klubu pa je tudi vpoklic Maje Svetik in Mance Jurič  v slovensko reprezentanco. V naslednjem tednu bo rokometna reprezentanca opravila priprave na Obali in nato odigrala turnir HEP Croatia Cup v Poreču. Juričeva sicer ni novinka na seznamu selektorja Uroša Bregarja, kapetanka Maja Svetik pa bo prvič okusila slast igranja v dresu s slovenskim grbom.

AAA (2)A (1)AAAAASAAAASDSF (2)AASDSF (1)AASSAFAFDSFAGDAFFAATTG

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #fotogalerija

Kolofon