Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Turisti bodo informacije kmalu dobili v središču mesta

Po podatkih ajdovske občine bodo turisti, ki bodo letošnje poletje obiskali Ajdovščino, lahko informacije našli v samem središču mesta. Prostori bivšega Peka na Prešernovi ulici so že v urejanju in bodo nared še pred koncem letošnje pomladi.

Občina Ajdovščina je že pred časom z lastniki stavbe podpisala najemno pogodbo, TIC pa se bo vanjo preselil, ko bodo prostori opremljeni. Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bo nekdanja Peko trgovina na znotraj temeljito prenovljena, urejena v enovit prostor, ki bo velik približno 40 m2. Na zunaj bo ostal enak, vendar z novimi okni, vrati in ostalim stavbnim pohištvom. Prostor bo dobil nove tlake,  viseči strop in instalacije ter bo na novo bo ometan. Preurejene bodo sanitarije, v nabavi je tudi že nova pohištvena oprema. Izvajalec, podjetje Elita Nagode, je že v akciji, dostopi za stroje in dostavo opreme so dogovorjeni z izvajalci prenove Lavričevega trga. Ceno prenove, okoli 75.000 evrov, bo v celoti pokrila Občina Ajdovščina.

Osnovna dejavnost TIC-a je sicer res posredovanje vseh informacij, ki jih turisti potrebujejo, je pa ob tem tudi vozlišče vseh, ki se s turizmom v dolini ukvarjajo in bo na novi lokaciji zagotovo popestril življenjski utrip mestnega središča. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#novice, #turizem

Kolofon