Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Avtogol odločil derbi med Fama Vipavo in Primorjem

Vipava je danes gostila vipavski nogometni derbi med domačo Fama Vipavo in ajdovskim Primorjem. Dobrih 300 gledalcev je spremljalo zelo izenačeno tekmo, trenutek odločitve pa je prišel v 84. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Aljaž Bajc.

Lepo sončno vreme je na tribune vipavskega stadiona privabilo dobrih 300 gledalcev, ki so pripravili pravo nogometno vzdušje, kot se za derbi tudi spodobi. Ajdovski trener Komac je malce premešal začetno postavo v primerjavi s prejšnjo tekmo. Od prve minute sta na igrišču zaigrala vratar Štrukelj in kitajski vezist Jiang, presenetljivo pa je na klopi ostal Amel Džuzdanović, ki ima težave s kolenom.

V prvem polčasu sta obe moštvi prikazali dobro igro, na dokaj visoki ravni in s precej borbenosti. Lahko bi rekli, da je bil to eden boljših polčasov med omenjenimi moštvi v zadnjem času. Domači igralci so lahko upravičeno jezni na sodnika Stojanoskega, ki jim je najprej razveljavil regularen gol, nato pa še ostal tiho ob prekršku nad Keranovićem v kazenskem prostoru. Tudi Primorje si je v prvem polčasu ustvarilo nekaj priložnosti in bilo blizu zadetku, predvsem Nik Masten bo še dolgo obžaloval priložnost, ki se mu je ponudila ob koncu prvega dela, ko je njegov strel iz neposredne bližine ubrani vratar Želko.

Priložnost Mastena

V drugem polčasu je tempo igre malce upadel, priložnosti je bilo manj, kljub vsemu pa sta se obe moštvi trudili, da bi prišli do zadetka. Trener Primorja je v igro poslal tudi Džuzdanovića, ki je poživil igro Ajdovcev, a prave priložnosti za zadetek ni bilo Odločilni trenutek pa je prišel šest minut pred koncem tekme. Za visoko žogo v kazenskem prostoru sta se borila Roman Marc in Aljaž Bajc, slednji pa jo je malce nespretno poslal za hrbet nemočnega vratarja Primorja. Vipava bi kmalu lahko še povišala rezultat, a je sijajen strel Vidmarja zaustavila prečka. Ajdovci so nato močno pritisnili in poskusili izenačiti, vendar jim ni uspelo. Še najbližje zadetku je bil Tribušon, ki je zadel prečnik.

Avtogol Primorja

Primorje je s porazom padlo na šesto mesto in bo očitno, skupaj z Izolo in Adrio, bilo krčevit boj za odrešilnim četrtim mestom. Sledi domača tekma proti Plami Podgrad, v soboto 30. marca. Zmaga je takorekoč nuja. Vipava je trdno zasidrana na tretjem mestu, z le dvema točkama zaostanka za drugouvrščenim Tolminom.

IMG 8685IMG 8732IMG 8753IMG 8778IMG 8786IMG 8741IMG 8801IMG 8809IMG 8829IMG 8819IMG 8838IMG 8841IMG 8851IMG 8900IMG 8930IMG 8937IMG 8948

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #nogomet

Kolofon