Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Patrik Leban je postal novi član Celja Pivovarne Laško

Dvaindvajsetkratni državni rokometni prvaki iz Celja so se za naslednjo sezono dogovorili za prihod občasnega članskega reprezentanta Slovenije, srednjega zunanjega igralca, Patrika Lebana, so potrdili v klubu. Leban je zadnji dve sezoni igral pri NEXE-ju iz Našic, še prej pa je bil član Ribnice.

Devetindvajsetletnik iz Cola nad Ajdovščino  trenutno nastopa za hrvaški Nexe Našice, pred tem pa je bil član Ribnice, Krke in Ajdovščine. Za reprezentanco je Patrik Leban do zdaj zbral osem nastopov, v katerih je dosegel deset zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022, na igralnem položaju pa bo nadomestil Jako Malusa, ki se po sezoni poslavlja od celjskega dresa.

»Vsak rokometaš si želi enkrat zaigrati za tako velik klub, kot je Celje. Zato sem podpisa pogodbe neizmerno vesel. Upam in verjamem, da bomo v teh letih, ki jih bom preživel v Celju, vitrine oplemenitili tudi z lovorikami. Pripravljen sem na trdo delo, ki nas čaka, prepričan sem, da se bomo nato skupaj veselili uspehov,« je povedal Leban. Trener Celja, Tomaž Ocvirk pa je dejal: »Patrik je igralec, ki že ima tudi reprezentančne izkušnje in je tip igralca, ki smo si ga želeli v naši ekipi, ki je mlada, kot so tudi naši srednji zunanji igralci. Ti ob sebi potrebujejo nekoga takšnega, ki jim bo predajal izkušnje, znanje. Hkrati pa smo z njim dobili igralca, ki odlično vodi napad in zna v danih trenutkih prevzeti odgovornost. Verjamem, da je prava okrepitev za našo ekipo in da bo to vlogo odlično opravljal

Že dalj časa je jasno, da bosta poleg Lebana prihodnje leto v knežje mesto prispela zlata mladinska reprezentanta Domen Novak (MRD Dobova) in Stefan Žabić, katerega bo Celje vrnilo v svoje vrste po enoletni posoji pri mariborskemu Braniku. Prejšnji teden je celjski klub potrdil še tri pomembne adute do 2022. Zvestobo najtrofejnejšemu slovenskemu rokometnemu klubu so do konca sezone 2021/2022 obljubili še Matic Grošelj, Gal Marguč in Tilen Kodrin. Vrste aktualnih državnih prvakov bodo po koncu te sezone zagotovo zapustili Branko Vujović, William Accambray, Igor Anić, Jan Jurečič ter Kristian Bećiri, po vsej verjetnosti pa tudi Draško Nenadić.

 

* Vir: STA

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon