Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabljeni na Dan brez alkohola

V sodelovanju z Občino Vipava, Dnevnim centrom ŠENT Ajdovščina, Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina, Športnim društvom Gorica – Nova Gorica, Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije Podružnica za severno Primorsko, Društvom paraplegikov severne Primorske, Škofijsko Karitas Koper, Uradom za delo Nova Gorica, Zvezo klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, Policijsko postajo Ajdovščina, Centrom za krepitev zdravja Zdravstveni dom Ajdovščina in Radiem Koper vas vabimo na dogodek Dan brez alkohola, ki bo v sredo, 3. aprila 2019, med 10. in 12. uro, na Glavnem trgu, pred Občino Vipava.

Dogodek je namenjen osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu. Na stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili bomo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, na voljo pa bodo tudi informacije o virih pomoči v regiji.

V času trajanja celotnega dogodka, torej med 10.00 in 12.00, smo za vas pripravili zabavni in poučni program, za zdravje in dobro počutje.

Ustvarjalne delavnice za otroke, mladostnike in odrasle.

Poligon za odrasle - uporaba očal za simulacijo različnih stopenj alkoholiziranosti.

Meritve dejavnikov tveganja za zdravje.

Kolo sreče z nagradnimi vprašanji.

Vodena telesna vadba.

Zumba.

Informativna gradiva.

 

www.sopa.si

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #zdravje

Kolofon