Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V prometni nesreči v Gradišču pri Vipavi huje poškodovani dve mlajši osebi

Včeraj ob 19.45 uri, se je v naselju Gradišče pri Vipavi na lokalni cesti zgodila huda prometna nesreča zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in v kateri sta bili dve mlajši ženski (voznica in sopotnica) huje telesno poškodovani.

Prometni policisti so ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti po klancu navzdol iz smeri Gradiške Ture proti Vipavi. Ko je pripeljala do levega nepreglednega ovinka (blizu ene od stanovanjskih  hiš) ni vozila na takšni oddaljenosti od desnega roba vozišča, da bi potekal promet  varno in neovirano, ampak je z vozilom zapeljala naravnost desno izven vozišča in zatem s prednjim desnim delom vozila trčila v kamniti-betonski zid.

Kasneje so hudo poškodovano 21-letno voznico (med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu) iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci GRC Ajdovščina, na kraju pa so jo nato zdravniško oskrbeli  reševalci NMP ZD Ajdovščina in jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico (njeno življenje je ogroženo). Prav  tako je bila v prometni nesreči huje poškodovana tudi 21-letna sopotnica v omenjenem vozilu (sum zloma zapestja) in ji je bila ravno  tako  nudena zdravniška pomoč v šempetrsko bolnišnici. Glede hujše prometne nesreče je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici)

Glede  na  vsa  ugotovljena  dejstva o okoliščinah prometne nesreče in teže telesnih  poškodb  bodo  policisti  Postaje  prometne  policije Nova Gorica podali ustrezen ukrep. Zaradi prometne nesreče je bila  lokalna cesta na tem območju popolnoma zaprta za ves promet do 22.30 ure.

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon