Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Šturke osnovnošolske državne prvakinje v košarki

Na ajdovski Osnovni šoli Šturje so lahko upravičeno ponosni na svoje učenke, ki so se v torek razveselile naslova državnih prvakinj v košarki. Na domačih tleh so premagale ekipo iz Slovenskih Konjic in tako dosegle prvi naslov prvaka v kolektivnih športih za štursko šolo. Čestitke.

Takole so o velikem uspehu šturskih košarkaric zapisali na spletni strani Osnovne šole Šturje:

Nabito polne tribune, večinoma domačih učencev, učiteljev, staršev in skupina navijačev iz Trbovelj, so glasno navijale in spodbujale svoje ekipe. Bili smo priča pravim košarkarskim dramam, saj so se skoraj vse tekme odločale v zadnjih minutah.  Med tekmami in odmori je polne tribune  z dobro voljo in plesnimi vložki zabavala maskota Lipko.

Osnovna šola Šturje

Na prvi tekmi so ”Šturke” igrale proti dekletom iz Trbovelj. Tekma se je končala z zmago naših deklet za 9 točk, kjer jim je na koncu  po veliki borbi in požrtvovalnosti uspelo streti žilave gostje, tudi s pomočjo že omenjenih navijačev.  Druga tekma je bila med OŠ Trbovlje ter OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice, ki je bila podobna prvi. Tekma se je končala z zmago ekipe iz Slovenskih Konjic za eno samo točko, odločal pa je zadnji met, ko je žoga nesrečno končala na obroču in ne v košu.  Odločale so malenkosti in športna sreča. To je pomenilo, da bo za naslov državnih prvakinj odločala zadnja tekma dneva, med OŠ Šturje Ajdovščina in gostjami  iz Slovenskih Konjic.

Osnovna šola Šturje

Tekma se  je začela s ”tipanjem” obeh ekip, kjer si nobena ekipa ni uspela priigrati zajetne prednosti.  Potem pa so ”Šturke” začele igrati kot prerojene, držale so visok ritem igre, se borile v obrambi, zadele nekaj odprtih metov in ušle na varnih 13 točk prednosti v prvi tretjini. Tudi drugo tretjino so domače košarkarice odigrale zelo pametno in uspele držati razliko iz prve tretjine. Pričakovati je bilo, da bodo gostje poskušale igrati v zadnjem delu na vse ali nič, vendar so ”Šturke” z zelo pametno igro in dobro obrambo na koncu dosegle pomembno zmago ter s tem osvojile naslov državnih šolskih prvakinj iz košarke za starejše učenke.

Osnovna šola Šturje

Slovesno podelitev medalj in  pokalov je počastil tudi naš uspešen dolgoletni rokometni trener, dobitnik medalje z evropskega prvenstva in legenda ajdovskega športa Aleksander Lapajne. Pri podeljevanju medalj je sodelovala tudi ravnateljica Lea Vidmar.

Za nastope na tekmovanju velja pohvaliti vsa dekleta, saj je to za štursko šolo prvi naslov prvaka v kolektivnih športih. Poleg tega velja pohvaliti tudi vse učence in učitelje, ki so vztrajno in z glasnim navijanjem pripomogli k uspehu in tako naredili pravi košarkarski praznik. Nenazadnje čestitke mentorju košarkašic Gregorju Zagorcu.

Osnovna šola Šturje

Rezultati tekem:

OŠ ŠTURJE : OŠ TRBOVLJE 59:50 (18:19, 20:11, 21:20)

OŠ TRBOVLJE : OŠ OB DRAVINJI SLOVENSKE KONJICE 42:43 (19:16, 7:15, 16:12)

OŠ ŠTURJE : OŠ OB DRAVINJI SLOVENSKE KONJICE 51:43 (24:11, 12:16, 15:16)

 

* Vir in fotografije: Osnovna šola Šturje

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon