Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje z zmago proti Plami do novih treh točk

V preteklem vikendu smo na ligaških parketih in igriščih videli le dve ajdovski ekipi. Nogometaši Primorja so z 2:1 ugnali nogometaše iz Podgrada, malce slabše pa se je godilo košarkarjem KK Leone, ki so v domači dvorani morali priznati premoč ekipi Slovana. Bilo je 82:86.

Ajdovska nogometna ekipa se je hitro pobrala po težkem porazu, prejšnji vikend v Vipavi. Igralci Primorja so vknjižili zelo pomembno zmago proti ekipi Plame iz Podgrada, končni izid je bil 2:1. V boju za obstanek v tretjeligaški konkurenci so bile tri točke pravzaprav nuja. Kljub ne ravno prepričljivi igri, pa je bila zmaga domačih zaslužena. Svoje priložnosti so imeli tudi gostje, a na srečo domačih izkoristili le eno, v 88. minuti, ko je Miklavčič poskrbel za znižanje rezultata. Domače je v vodstvo povedel kapetan Taulant Kadrija, ki je v 40. minuti prvega polčasa izkoristil nezbranost gostujoče obrambe. Na 2:0 pa je v 64. minuti povišal Amel Džuzdanović. V soboto prihaja na ajdovski stadion ekipa Jadrana HK.

KK Leone Ajdovščina

Košarkarji KK Leone Ajdovščina so v Šturjah gostili ekipo Slovana. V zelo izenačenem srečanju so bili gostje boljši z 82:86. Kaj lahko pa bi se obrnilo tudi drugače, a je v končnici tekme Ajdovcem malce popustila zbranost, kar so igralci Slovana znali izkoristiti. Domači so sicer prevladovali v prvem delu igre, saj so na odmor odšli s prednostjo šestih točk. V drugem delu so igralci Slovana stopnjevali ritem, domači trener Krump pa nikakor ni uspel najti prave peterke, ki bi prevesila tehtnico v domačo korist. Za ajdovsko ekipo je 26 točk dosegel Matic Pristopnik.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #košarka

Kolofon