Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski BMX kolesarji pričeli sezono v Veroni

Na prvi dve dirki letošnjega evropskega pokala v disciplini BMX race se je odpravilo šestnajst slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, ki so nastopili na eni izmed najdaljših in tehnično zahtevnejših prog v tem koncu Evrope. Na startu v BMX Olympic Areni Verona se je zvrstilo kar 931 tekmovalcev in tekmovalk iz več kot 40 držav sveta. Med njimi tudi Tim Rovtar, Maxim Jazbar in Nik Prek iz ajdovskega Črnega Trna.

To, da se število tekmovalcev na pokalnih dirkah tako visokega nivoja vrti okoli 1000, ni nič nenavadnega, na svetovnih in evropskih prvenstvih pa je številka po navadi še dva- do trikrat višja. Na tekmi v Veroni so v elitni kategoriji nastopili tudi profesionalci, velika imena svetovnega BMX-a, kot so Niek Kimmann, Kai Sakakibara, David Graf, Kye Whyte v moški konkurenci in Laura Smulders, Sae Harakeyama, Saya Sakakibara ter Jaroslava Bondarenko v ženski.

Nik Prek // KK Črn Trn

Slovenska BMX scena je žal še zelo majhna in se težko kosa z evropsko elito. A vseeno velja pohvaliti fante in dekleta, ki se ne ustrašijo tekmecev in se z njimi borijo po najboljših močeh. V kategoriji dečkov starih do deset let je Nik Prek pokazal odlične vožnje, se oba dneva uvrstil v četrtfinale, predvsem v soboto pa je bil zelo blizu polfinalu, torej nastopu med 16. najboljšimi. Maxim Jazbar je v kategoriji do 12 let nastope končal v kvalifikacijah, Tim Rovtar pa je med dečki do 13 let ponovno dokazal, da je blizu evropskemu vrhu, saj je oba dneva nastopil v četrtfinalu. Za stopničko višje pa mu je zmanjkalo malce sreče, ki je v BMX-u še kako potrebna. Tim je takole komentiral nastope v Veroni: "Proga v Veroni je tehnično zahtevna, hitra in dolga. Konkurenca je v moji kategoriji huda, veliko je izjemnih rajderjev. V soboto sem v prvem motu padel, a sem se kljub temu prebil do četrtine finala. V nedeljo sem odlično odpeljal mote, a v četrtini mi je slab start preprečil preboj v polfinale. V Veroni sem se kot vedno počutil lepo, vreme krasno, proga zrihtana v nulo in dobro vzdušje."

Tim Rovtar // KK Črn Trn

BMX člane Črnega Trna, v prihodnje čaka najprej nastop na domači B4X tekmi v ajdovskih Palah, nato pa sledijo tekmi za pokal Alpe Adria v italijanskem Rivignanu.

 

* Vir: MTB.SI

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon