Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski in Otliški osnovnošolci navdušili s turističnimi spominki

Osnovna šola Danila Lokarja in Osnovna šola Otlica sta se letos pridružili 33. državnemu festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo. Tema za izdelavo turistične naloge je bil turistični spominek domačega kraja. Obe šoli sta se s svojimi idejami uvrstili med tri najboljše in si s tem prislužili vstopnico na državno tekmovanje, ki bo v Mariboru 24. aprila.

Ajdovski učenci so zasnovali spominke o Hublju, ki so očitno prepričali komisijo. Odločili, so se, da reko pobližje spoznajo in oblikujejo spominek, ki bo obiskovalcem na zanimiv in preprost način ponudil nekaj informacij o naravni znamenitosti. Glavni namen spominka je predstaviti reko Hubelj tako, da bo zanimiva in privlačna tudi mlajšim otrokom. Z branjem literature soo ugotovili, da so besedila, ki so zapisana na to temo, njim manj razumljiva. Če vas zanima, kaj vse so odkrili na naši poti raziskovanja, vabljeni k branju njihove turistične naloge z naslovom Hubelj – zgodba o reki za velike in male pohajače. Lahko pa vščekate tudi posebno Facebook stran, ki so jo zasnovali sami in kjer se je moč pobližje spoznati z reko Hubelj.

Osnovna šola Otlica

Učenci iz Otlice pa so seveda na festivalu predstavljali svoje največje naravno in turistično bogastvo, to je Otliško okno. Komisijo so navdušili s kombinacijo materialov, ki so jih odkrili na svoji domači planoti, spominek pa poimenovali Otliško okno, okno s pogledom. Več o turističnem spominku najdete na tej povezavi: TPLG Otliško okno okno s pogledom.pdf.

Osnova šola Otlica

 

* Fotografije: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #šolstvo

Kolofon