Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolesarski festival Ajdovščina in »Kdo si upa Čez trn in strn?«

V Ajdovščini, v Palah, bo od petka, 12. aprila do nedelje, 14. aprila, potekal že tradicionalni Kolesarski festival. Poleg tekem v Enduru, 4Krosu in B4X-u bo na sporedu tudi zanimivo in za vse odprto tekmovanje »Čez trn in strn«, na katerega se lahko prijavi vsakdo. Vabljeni v Pale na izredno pestro kolesarsko dogajanje, za katerega bosta poskrbela kluba Črn trn in Kamplc.

Kolesarski festival je že stalnica v ponudbi dogajanja v Ajdovščini. Tokrat pa prinaša nekaj zanimivih in dobrodošlih novosti. Prva je zagotovo nov termin dogajanja, ki se seli iz septembra v april. Dobrodošla novost je tudi združitev dejavnosti klubov Črn trn in Kamplc pod eno streho, tako bodo gledalci letos, v istem vikendu, občudovali adrenalinske 4Kros tekmovalce in tudi številne enduraše. Poleg pa seveda še B4X tekma na mali progi v Palah in sobotni Dirt Jam Session.

Kamplc Enduro 2019

Obenem pa bo letošnji festival kolesarstva postregel tudi z uradno otvoritvijo novo narejene proge Frutabela na pobočju Škola, ki je bila zgrajena na podlagi sodelovanja podjetja Fructal in KK Črn trn. Proga je prava popestritev za vse, ki prisegajo na gorsko kolesarstvo, tako za tiste manj vešče kot tudi tiste, ki imajo spuste z gorskimi kolesi v malem mezincu.

Po uradni otvoritvi, zanjo bosta poskrbela župan Tadej Beočanin ter predsednik uprave Fructala, bo na novo zgrajeni progi potekalo tudi prvo tekmovanje »Čez trn in strn« z lepim nagradnim skladom. Tekmovanje »Čez trn in strn« bo potekalo v spustu na čas, po novi progi (trailu) v dolžini približno 800 metrov. Start tekmovanja bo ob 17. uri, število mest pa je omejeno. Tako bo imelo možnost za udeležbo le prvih 50 prijavljenih, zato se hitro prijavite, v kolikor se želite zapeljali po novem »trailu«.

Frutabela Bike park

Kot rečeno pa bo glavnina dogajanja na Kolesarskem festivalu usmerjena v tekmovanja. Sobota je rezervirana za 4Kros kolesarje, finalne vožnje na progi v Palah, ki bodo veljale tudi za naslove državnih prvakov, so na sporedu ob 17. uri. Zvečer, ob 20.30 uri, pa bodo na sceno stopili najboljši slovenski Dirt kolesarji, ki bodo poskrbeli za vragolije v zraku, na poligonu v Palah.

Fotografija: Klavdij Blažko

Nedelja je rezervirana za enduraše in mlajše kolesarje. Ob 10. uri dopoldan se bodo na traile v okolici Ajdovščine podali številni enduraši, med njimi bo prvič prostor tudi za mlajše kategorije. Ob istem času pestrega dogajanja v okviru festivala, pa bo pričela tudi izjemno zanimiva B4X tekma na mali progi v Palah. Za zaključek festivala pa se bodo s poganjalčki spopadli še tisti čisto najmlajši. Ob 15.30 uri.

Fotografija: Klavdij Blažko

Vabljeni v Ajdovščino. Vabljeni v Pale. Med 12. in 14. aprilom 2019.

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon