Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga ajdovskih rokometašev in poraz rokometašic

V zadnjem času smo precej pisali o porazih ajdovskih rokometašev in zmagah ajdovskih rokometašic. V tokratnem vikendu pa smo videli obratno situacijo, saj so fantje zmagali v Pomurju, Mlinarke pa je drago stal izjemno slab začetek tekme v Žalcu.

Po nekaj mesecih suše so ajdovski rokometaši le dosegli novo zmago, ki jim bo morda vlila tudi nekaj samozavesti pred zaključkom sezone in predvsem v boju za obstanek v 1B ligi. Gostovanje v Murski Soboti se je začelo po okusu domačinov, ki so prevladovali ves prvi polčas in ga z 17:15 tudi dobili. V drugem delu so gledalci videli podobno izenačeno srečanje, a so v 55. minuti Ajdovci vendarle ujeli Pomurce in vse je bilo nared za napeto končnico. Domači so pet minut pred koncem še zadnjič povedli z 26:25. Po dveh zgrešenih strelih domačih in dveh zadetkih Breznikarja, pa so se Ajdovci veselili zmage s 26:27. Breznikar je bil tudi najboljši strelec gostov, dosegel je osem golov, Svetik in Bratina pa sta prispevala pet zadetkov. Vratar Krauthaker je v drugem polčasu zbral 5 obramb. Pomurje, tri kroge pred koncem prvenstva, ostaja na zadnjem mestu, kjer bo po porazu proti Ajdovščini tudi ostalo. Ajdovščina pa bi z vsaj tremi zmagami teoretično lahko upala na obstanek, vendar tudi Črnomelj počasi nabira točke. Ajdovščina bo naslednji vikend odigrala zaostalo tekmo 22. kroga, doma proti Izoli, sledi pa še ena domača tekma, s Črnomljem, v soboto, 27. aprila.

Po nekaj suverenih zmagah pa so poraz tokrat priznale ajdovske rokometašice. Gostovanje v Žalcu si bodo zapomnile predvsem po slabem začetku, tekme, saj so šele v 18. minuti tekme, dosegle drugi zadetek, na 7:2 je znižala Taja Čajko. Sledilo je precej enakovredno srečanje, a so domače rokometašice vendarle odšle na odmor z udobnih +4. Tudi drugi polčas je prinesel zelo izenačeno tekmo, s poudarkom predvsem na obrambi. Ajdovkam se nikakor ni uspelo približati na manj kot dva zadetka, delno je za to kriva tudi neučinkovitost v napadu. Tekma se je tako končala z izidom 20:16. Taja Čajko je za Mlinarke dosegla pet zadetkov. Sledi še eno gostovanje, tokrat v Novem Mestu pri Krki.

 

* Naslovna fotografja: Primož Brecelj

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon