Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rally Vipavska dolina tokrat na sporedu 26. in 27. aprila

Eden največjih športnih dogodkov v Vipavski dolini je tik pred vrati. Le še slabi trije tedni nas ločijo do devete izvedbe relija Vipavska dolina. Organizatorji pa so že sporočili časovnico in potek relija, ki bo letos štel tudi za točke Alpe Adria in avstrijskega reli pokala.

Po zagotovilih gledalcev in tekmovalcev je reli v Vipavski dolini med najbolj pričakovanimi v Sloveniji. Slikovita pokrajina, legendarne hitrostne preizkušnje ter in predvsem velika priljubljenost med domačini so tisti razlogi zaradi katerih se številne posadke rade vračajo v naše kraje. Letošnji dogodek bo še atraktivnejši, saj se bodo reliju priključili tudi številni odlični avstrijski in drugi tuji dirkači in dirkalniki. Deveta izvedba relija po Vipavski dolini bo namreč štela tudi za avstrijske pokalne točke ter točke pokala Alpe Adria. Več boljših in zmogljivejših avtomobilov pa bo ob ceste privabilo tudi še večje število gledalcev. S promocijskega vidika je tako reli izjemnega pomena za našo dolino.

Organizatorji so že razkrili traso in časovnico letošnjega dogodka. Vse skupaj se bo začelo v petek, 26. aprila, s tradicionalnim uvodom po ajdovskih ulicah. Večerni spektakel pred večtisočglavo množico bo zagotovo eden izmed vrhuncev dirkaškega dogajanja. Sobota, 27. aprila, pa bo posadkam in spremljevalcem prinesla precej več dela. Ob 8.43 bo štart hitrostne preizkušnje na Predmejo, takoj nato pa se bodo dirkalniki preselili še v Belo. Dopoldanski krog bodo prevozili dvakrat. Popoldan se bo dogajanje preselilo na Erzelj in seveda v Velike Žablje. Drseče žabeljske ovinke bodo vozniki prevozili kar trikrat, zadnjič že krepko po osmi uri zvečer. Cilj relija je predviden okrog 21. ure v središču Ajdovščine. Posadke bodo skupaj prevozile dobrih 94 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Fotografija: Rally Vipavska dolina

Ker pa je organizacija kar velik zalogaj so organizatorji še vedno odprti za sodelovanje, ter poudarjajo, da pride vsaka pomoč še kako prav. Predvsem iščejo prostovoljce za pomoč v vlogi redarjev, brez katerih relija ne bo. Če ste zainteresirani se lahko prijavite na naslov info@rallyvipavskadolina.com ali pokličete na telefonsko številko 051 768 066.

Več informacij lahko najdete na spletni strani rally-ja: www.rallyvipavskadolina.com ali na njihovi Facebook strani.

 

PROGRAM RELIJA:

Petek 26. april:

18:00 - Ceremonialni start rallya

20:43 - Start rallya

Sobota 27. april:

08:43 - Predmeja 1

09:16 - Bela 1

10:59 - Predmeja 2

11:32 - Bela 2

14:55 - Žablje 1

15:28 - Erzelj 1

 

* Naslovna fotografija: Racemedia Motorsports Imaging

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon