Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Štor z dvema goloma potopil Gorico

Mladi Luka Štor iz Velikih Žabelj se vse bolj uveljavlja na slovenski prvoligaški sceni. Potem, ko je prejšnji vikend zabil svoj drugi gol v sezoni, je bil danes osrednja figura srečanja med njegovim Aluminijem in Gorico. Tekma se je končala z izidom 3:1, pod dva zadetka Aluminija pa se je podpisal prav Štor.

Nogometaši Aluminija so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (1:0). Z zmago so se Štajerci prebili na visoko četrto mesto na lestvici, Gorico pa pahnili v nezavidljiv položaj. Gorica trenutno zaseda osmo mesto, z istim številom točk kot devetouvrščeni Rudar iz Velenja. Na zadnjem mestu je sicer Krško, ki ima le še teoretične možnosti za obstanek.

Na težkem in razmočenem terenu, ki ga je namočilo deževje, je bilo težko igrati, tako da je bilo priložnosti v prvem delu malo, prav tako pa dobrega nogometa. A že takoj na začetku je domača ekipa iz praktično prve akcije dosegla edini gol v prvem polčasu. Matic Vrbanec je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Luka Štor sprejel žogo na kakšnih 14 metrih, se obrnil in nato z natančnim strelom premagal vratarja Grego Sorčana.

Pozneje je bilo dogajanje manj razburljivo, premoč je sicer imela Gorica, toda brez prave priložnosti za izenačenje, še najbližje je bil Rok Grudina v 11. minuti, a je njegov poskus iz bližine ubranil domači vratar Luka Janžekovič. Prosti strel Lucasa Maria Horvata za Gorico v 20. minuti ni bil preveč nevaren, domači pa so v 30. minuti protestirali, ko je v kazenskem prostoru po posredovanju domače obrambe padel Vrbanec, vendar sodnik ni pokazal na belo točko.

Precej bolj razgiban, boljši in tudi bogatejši z zadetki je bil drugi polčas. Začelo se je v 55. minuti, ko je Gorica izenačila; Andrija Filipović je prodrl v kazenski prostor domačih, kjer so ga zrušili, enajstmetrovko pa je hladnokrvno izkoristil Etien Velikonja. A že dve minuti pozneje so domači spet vodili. Akcijo je začel Elvir Maloku, njegov strel z desne je Sorčan še ubranil, a je žogo odbil le do Štora, ki jo je s kakšnih dveh metrov poslal v mrežo.

Luka Štor // NK Aluminij

Domači so bili vse bolj razpoloženi, imeli pa so tudi nekaj smole, saj so do konca tekme kar trikrat stresli okvir gola. Prvič v 79. minuti, ko je meril Verbanec, odbito žogo pa bi skorajda v gol poslal Štor, toda Sorčan je bil zbran. Nato pa je prečko v 82. minuti zadel še danes najbolj razpoloženi igralec Aluminija Štor.

Vseeno pa so domači - Goričani so bili v drugem polčasu precej nenevarni, le ob strelih Roka Grudine in Žige Lipuščka se je moral domači vratar nekoliko bolj potruditi - prednost kmalu še povišali. Zadel je Sanin Muminović, ki mu je s slabim posredovanjem po strelu od daleč pomagal tudi Sorčan, žoga je gostujočemu vratarju namreč med nogama ušla v gol.

Za konec pa so domači že v sodnikovem dodatku še tretjič zadeli le okvir vrat, tokrat je bil za las nenatančen Dejan Petrović, ki je zadel vratnico.

Kidričani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Krško.

 

* Vir: STA

* Fotografije: NK Aluminij (Facebook)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon