Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tatovi, vlomilci in pijana voznica na ajdovskem

V zadnjih dneh so imeli ajdovski policisti precej dela s tatovi in vlomilci. Vse več drznih tatvin se dogaja na hitri cesti skozi Vipavsko dolino, poljskemu šoferju pa so s parkirišča v Ajdovščini ukradli 700 litrov goriva. Pijana voznica je na hitri cesti povzročila prometno nesrečo, saj vožnje ni prilagodila razmeram na cesti.

V  soboto, 6. aprila popoldne, je bila Policija obveščena, da se je na območju naselja  Brje (Občina  Ajdovščina) pri delu s cepilcem za drva poškodoval starejši mladoletnik. Slednjega je pri delu s cepilcem (na sveder) v desni del glave udarilo hrastovo poleno (dolžine enega metra in premera  približno 25 cm) in ga poškodovalo (delo je opravljal skupaj z domačimi). Mladoletnik je  namreč prijel za poleno z namenom, da ga potegne iz svedra cepilca (traktor je bil v pogonu), pri čemer pa se je omenjeno poleno zavrtelo in ga udarilo v glavo. Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo  izključili  in  bodo v  zvezi z delovno nesrečo s pisnim poročilom obvestili  Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poškodovanca so kasneje zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.

V soboto, 6. aprila, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v barako na eni od parcel na območju naselja Batuje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim vlomil v barako in odvzel različno orodje (agregat, kosilnico, nahrbtno kosilnico). S tem dejanjem je bila oškodovancem povzročena materialna škoda v višini približno 700 evrov. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Prometni  policisti so v soboto, 6. aprila popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti H4 med Vipavo in Razdrtim in v kateri je bila udeležena 38-letna voznica osebnega avtomobila z območja Dolenjske. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica tega dne ob 16.35 uri vozila iz smeri  uvoza Vipava proti Razdrtemu. Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji pripeljala po prehitevalnem  pasu na tisti del vozišča, kjer je promet preusmerjen iz dveh na en prometni pas,  hitrosti in načina vožnje ni prilagodila tehničnim lastnostim ceste, stanju vozišča ter svojim vozniškim sposobnostim  (neprilagojena  hitrost – 45. člen ZPrCP) in je s prednjim delom avtomobila trčila v postavljen marker ob robniku. Zatem je z vožnjo nadaljevala  naravnost in nato (pred začasno varnostno ograjo) z vozilom zapeljala v desno na desni vozni pas in zadela dva postavljena markerja na robnikih  ceste.  Med  vožnjo po desnem voznem pasu je kljub zaviranju s prednjim delom vozila trčila v zadnji del osebnega avtomobila (ljubljanskih registrskih  številk), s katerim se je v isti smeri peljal 35–letni voznik.

Po prometni nesreči  sta  35-letni voznik in njegov  sopotnik poiskala zdravniško pomoč v ljubljanskem kliničnem centru, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči lažje telesno  poškodovana.  38-letni povzročiteljici prometne nesreče je bil v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola (0.62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Voznici je bil odrejen strokovni pregled v ZD Ajdovščina, v prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih. V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva  v Novi Gorici prometni policisti primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Nevarna  vožnja  v cestnem prometu (324. člen KZ-1).

10. aprila ob 00.38 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v prostore ene od  gospodarskih  družb v Ajdovščini (ulica Pod letališčem). Po sedaj zbranih podatkih so neznanci vlomili vrata objekta in vanj vstopili. Storilci so nedolgo zatem objekt zapustili in odšli neznano kam ne da bi si karkoli prilastili. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti  PP  Ajdovščina in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

9. aprila popoldne, je bila Policija obveščena, da je bilo tekom noči vlomljeno v gostinski lokal v Črničah (Občina Ajdovščina). Policisti PP  Ajdovščina so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je bilo vlomljeno skozi okno skladišča objekta. Neznani storilec  je nato v notranjosti  objekta  našel in si prilastil za približno 150 evrov drobiža. Po  izvršenem  kaznivem  dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam.  Ajdovski policisti primer bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

11. aprila dopoldne, so policiste obvestili o drzni tatvini v škodo 65-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec, 10. aprila okoli 21.40 ure, pristopil do njegovega parkiranega avtomobila na bencinskem servisu v Šempasu in spraznil zadnjo desno pnevmatiko na vozilu (znamke Chrysler). Srbski voznik (oškodovanec) je kasneje z vožnjo nadaljeval proti Ajdovščini in med vožnjo opazil, da je z njegovim vozilom nekaj narobe oz. da ima prazno pnevmatiko. Med menjavo gume na SOS izogibališču na hitri cesti H4 se je neznani storilec prikradel do njegovega avtomobila, odprl voznikova vrata in odtujil torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi gotovino). Nepridiprav se je nato z odpeljal naprej z belim kombijem (skupaj z odtujenimi predmeti). Omenjeno tatvino je srbski voznik zaznal šele kasneje na bencinskem servisu Obrežje, ko je v vozilo želel natočiti gorivo. Zaradi omenjenega nezakonitega dejanja je bila tujemu državljanu povzročena materialna škoda v višini približno 500 evrov. Novogoriški kriminalisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

11. aprila nekaj  pred 9. uro zjutraj, so bili policisti s strani 34-letnega  voznika,  državljana  Poljske,  obveščeni  o tatvini goriva iz njegovega parkiranega tovornega vozila v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči oz. do prijave policistom iz rezervoarja  tovornega  vozila  iztočil približno 700 litrov dizelskega goriva. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave tatvine goriva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon