Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Frutabela Bike park je tudi uradno odprt

Z včerajšjnim simboličnim prerezom traka, se je v ajdovskih Palah tudi uradno odprl Bike park Frutabela. Zasluge zanj imata domači kolesarski klub Črn Trn in podjetje Fructal, ki sta s skupnimi močmi uredila dobrih 800 metrov kolesarske proge. Ob odprtju parka je potekala tudi zanimiva kolesarska tekma na kateri je slavil Tim Jež.

Kolesarski festival Ajdovščina se je včeraj popoldan začel z otvoritvijo Frutabela traila, nove proge nad športnim parkom Pale, na pobočju Škola. Denar za gradnjo traila je prispevalo podjetje Fructal, kar je dobrodošlo sodelovanje med lokalnim gospodarstvom in športom oziroma med podjetji in klubi. Proga Frutabela je prava popestritev za vse, ki prisegajo na gorsko kolesarstvo, pa naj so mojstri ali začetniki. Je namreč lahko dostopna, saj se začenja nekoliko višje od štartne rampe 4kros proge in se v njenem izteku tudi konča. Vmes je za poldrugo minuto adrenalinskih užitkov, z razgibanimi odseki in ostrimi zavoji. Speljana je po sicer strmem vzhodnem pobočju Škola, dolga je približno 800 metrov s 40 metri višinske razlike. Kljub ne preveliki zahtevnosti, pa vseeno svojo vožnjo po Frutabeli prilagodite svojim sposobnostim.

Frutabela trail

Ob otvoritvi proge se je 27 kolesarjev  za dve uri pognalo na lov za delci sekunde. Neomejeno število voženj, najhitrejša vožnja šteje. Sprva je povedel Tim Jež (Kamplc), ki bo mimogrede zaradi težav s kolesom žal izpustil nedeljski Kamplc enduro, pozneje je napadel in povedel tekmovalec v spustu Luka Berginc (Črn trn), ki odkriva enduro in se bo v nedeljo tudi prvič poskusil v tej disciplini. Prav v zadnji minuti merjenja pa je Jež spet popravil svoj dosežek in se veselil zmage. Tretji čas je zabeležil še drugi iz Črnega trna Matija Stupar. Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

Uspešno sodelovanje lokalnega gospodarstva in športa

Kratka in delno izpostavljena proga, ki bo jutri gostila drugo hitrostno preizkušnjo Kamplc endura, se je izkazala kot primerna za dirkanje. Danes se pestro kolesasko dogajanje v Palah nadaljuje s tekmo za državne naslove v 4Krosu, jutri pa sledi še B4X tekma, dirka s poganjalčki in kot rečeno, Kamplc Enduro.

Vabljeni v Pale.

 

* Fotografije: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon