Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Štirje porazi štirih ajdovskih ekip

Drugi aprilski vikend ne bo dolgo ostal v spominu ajdovskim ligaškim ekipam, saj so vse štiri ekipe doživele poraz. Ajdovski rokometaši so doma izgubili proti Izoli, Mlinarke v Novem Mestu, nogometaši Primorja v Tolminu, nogometašice pa v Beltincih.

Tudi druga tekma v končnici ženskega rokometnega prvenstva se je za Mlinarke končala slabo. Po porazu v Žalcu so punce izgubile tudi v Novem Mestu. Domačinke so bile boljše z 26:24. Gledalci v dvorani Stopiče so videli zanimivo in dokaj enakovredno srečanje, ves čas pa so bile v rahli prednosti domače igralke. Ajdovke se nikakor niso uspele priključiti Novomeščankam, pomagalo ni niti dvanajst zadetkov Taje Čajko. V sredo na ajdovske Police prihaja Krim Mercator.

ŽRK Mlinotest

Prav na Policah pa so v zaostali tekmi 1B lige za moške, gostovali rokometaši Izole, ki se borijo za preboj v prvo ligo. Motivirani gostje so bili premočan nasprotnik za ajdovske rokometaše, ki tako tri kroge pred koncem prvenstva, ohranjajo le še teoretične možnosti za obstanek. Rezultat 19:28 kaže, da so gostje dokaj zlahka prišli do zmage, domači pa pred 350 gledalci, niso dovolj moči za kaj več kot poraz. Slab je bil predvsem začetek tekme, ko so gostje hitro povedli z 2:7, Ajdovci pa zaostanka niso usplei nadoknaditi. Na sredini drugega polčasa so se sicer približali na tri zadetke, imeli napad, a so izkušenejši gostje iz Obale hitro strnili svoje vrste in tekmo mirno pripeljali do konca. Marko Peljhan je za domače moštvo dosegel pet zadetkov. V prihodnjem krogu čaka Ajdovščino domača tekma proti Črnomlju.

Fotografija: NK Tolmin

Nogometaši Primorja nadaljujejo s slabimi predstavami na gostovanjih. Tokrat so bili drugouvrščeni Tolminci boljši z 3:0. Izid je sicer morda malce previsok glede na dogajanje na igrišču, saj je Primorje, predvsem v prvem polčasu, odigralo dobro tekmo, si pripravilo nekaj lepih priložnosti, a neučinkovitost je težava, ki ajdovsko ekipo tare že precej časa. Tolminci so to kaznovali v najbolj neugodnem trenutku, tik pred koncem prvega polčasa, ko je po protinapadu zadel Perše. Tudi drugi del igre so Ajdovci začeli odločno, zadeli okvir vrat, ključni trenutek tekme pa se je zgodil v 66. minuti, ko je, po neodločnosti v ajdovski obrambi, na 2:0 povišal Kavčič. Tik zatem je pordečel ajdovski branilec Matija Škarabot in tekma je bila odločena. Sledil je še gol Šturma v 70. minuti srečanja. Ajdovce čaka v soboto še težko gostovanje v Kopru, nato pa bržčas odločilna, domača tekma proti Adrii iz Mirna.

Fotografija: ŽNK Pomurje Beltinci

Kar 16 zadetkov pa so iz svoje mreže pobrale ajdovske nogometašice. Domače igralke Pomurja iz Beltincev so bile izjemno razpoložene in so precej manj izkušenim gostjam odčitale pravo nogometno lekcijo. Festival golov je že v drugi minuti odprla Kaja Korošec, ki je zadela z razdalje 20 metrov, Luana Zajmi je v 17. minuti povišala na 2:0, nato pa je prednost le še rasla, skorajda iz minute v minuto. Ajdovske nogometašice bodo prihodnjo tekmo odigrale v Mariboru, v ponedeljek, 22. aprila.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon