Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vid Peršak in Yana Dobnig najhitrejša na Kamplc Enduru 2019

Več kot 250 domačih in tujih enduro kolesarjev se je v nedeljo, v burji in mrazu, borilo po trailih nad ajdovskim športnim parkom Pale. Šest etap v približno 22 km dolgem krogu je najitreje prevozil Vid Peršak, med dekleti pa Avstrijka Yana Dobnig. Žal, zaradi težav s kolesi, na tekmi niso nastopili nekateri člani domačega kluba Kamplc Racing team.

Na območju ajdovskega športnega parka se je od petka do nedelje odvijal Kolesarski festival z vrsto dogodkov in tekmovanj. Zasluge zanj gredo domačima kluboma Črn Trn in Kamplc. V treh dneh dogajanja se je tako v Ajdovščini zbralo okrog 350 kolesarskih tekmovalcev, v različnih disciplinah in še vsaj dvakrat toliko spremljevalcev in gledalcev. Poleg športnega vidika je kolesarski festival pomemben tudi za turistični razvoj mesta, saj so prav kolesarji eni izmed tistih, ki najraje uživajo naravne danosti Vipavske doline.

Fotografija: Matevž Kren

Nedeljski vrhunec dogajanja je bil tradicionalni Kamplc enduro v organizaciji društva Kamplc. Odlično pripravljene etape, burja in ravno prav trda podlaga so bili izziv za dobrih 250 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške. Po pričakovanjih sta zmagovalca prve dirke serije SloEnduro v sezoni 2019 postala skupna zmagovalca iz sezone 2018, Avstrijka Yana Dobnig (Team Dorrong Enduro) in Korošec Vid Peršak (Orbea Enduro Team). Pri moških je na drugem mestu sledil Italijan Erwin Ronzon (Team CMC Cycling Experience) z zaostankom 7 sekund, na tretjem pa Avstrijec Max Fejer (Team Dorrong), ki je za zmagovalcem zaostal za 14 sekund. Med ženskami sta Yani sledili Italijanka Olesia Ronzon (Team CMC Cycling Experience) na drugem mestu z zaostankom že pol minute in Špela Horvat (Befly World Team) na tretjem mestu z zaostankom minute in 16 sekund.

Fotografija: Anže Petkovšek

Žal so bili domači gledalci, zaradi težav s kolesi, prikrajšani za nastope nekaterih članov kluba Kamplc, pogrešali smo predvsem Tima Ježa in Sebastjana Stresa, ki bi zagotovo znala premešati vrstni red pri vrhu nastopajočih. So pa zato svojo dirko odlično odpeljali številni najmlajši člani ajdovskega Kamplca in poželi buren aplavz navijačev. Zmage se je v kategoriji U13 veselil Matija Ferjančič, drugo mesto je osvojil Ian Laharnar, tretje pa Blaž Stres. V kategoriji U15 sta četrto in peto mesto zasedla Kevin Klančič (KK Črn Trn) in Aleks Pintar (Kamplc Racing team).

Fotografija: Anže Petkovšek

Druga preizkušnja serije SloEnduro bo Black Hole Enduro 22. in 23. junija na Koroškem, hkrati bo štel tudi za evropsko serijo EWS.

Vrstni red po kategorijah: Kamplc Enduro 2019.pdf

 

* Vir: SloEnduro

* Naslovna fotografija: Igor Sever - VIVA Vipava Valley Sports

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon