Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bahrajnska princesa Suha Al Khalifa obiskala Ajdovščino

Včeraj je na ajdovskem gostovala ekipa, ki napoveduje resničnostni šov obnove vasice Slapnik, z njimi pa je bila tudi posebna gostja - Suha al Khalifa iz bahrajnske kraljeve družine, ki bo morda sodelovala pri šovu. V spremstvu župana Beočanina je obiskala Ajdovščino in Vipavski Križ.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina so nedeljsko popoldne za obisk Ajdovščine izkoristili poleg princese Suhe Al Khalife in njenega soproga še režiser Michael L. Murphy z družino, direktor kastniga Steve Daly, člani produkcijske ekipe Tempo Ernest Škerjanec, Andraž Ušlakar, Robert Zupančič ter še nekateri drugi.

Skupina si je ogledala Kastro in Pilonovo galerijo – poleg umetnikovih slikarskih del in njegove življenjske zgodbe jih je presenetila tudi zanimiva arhitekturna podoba galerije. Po kratkem obisku Lične hiše, tu so vtis pustila lesena kolesa buddy bike, so goste z vipavskim zajtrkom pogostili v bližnjem Faladurju.

Visok obisk v Ajdovščini

Sledil je kratek skok do Trga 1. slovenske vlade in predstavitev novejše zgodovine, nato so pot nadaljevali proti Vipavskemu Križu. Tu se je gostom pridružil župan Tadej Beočanin. Slikovita srednjeveška vasica jih je nadvse prevzela, pokazali so veliko zanimanje za kriške zgodbe, se navduševali nad razgledi ter nad dobrotami, ki so jih najprej okušali v trgovinici z lokalnimi produkti Darovi Vipavske, nato pa še v grajski kleti, kjer so se s svojimi izdelki predstavili tudi nekateri domači ponudniki. Pohvalili so domača vina, olja in druge domače dobrote,  predvsem pa joto iz repe tropinke.  Ob slovesu je župan princesi izročil Spominsko listino, vsi gostje pa so s priložnostnimi darili domov odnesli tudi košček Vipavske doline.

Bahrajnska princesa,Suha bint Abdul Rahman Al Khalifa

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavskadolina, #turizem

Kolofon