Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

AVAGA iz OŠ Dobravlje je najboljša podjetniška ideja osnovnošolcev

Včeraj se je zaključilo vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih POPRI 2019, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Tokrat je 300 mladih, med 12 in 29 letom starosti, sodelovalo z 99 inovativnimi podjetniškimi idejami. Sodelujoči so bili iz 38 različnih mest iz cele Slovenije. Med osnovnošolci je na tekmovanju zmagala OŠ Dobravlje, pri tem pa so jim pomagale mentorice iz razvojne agencije ROD Ajdovščina, ki so sodelovale tudi z drugo uvrščeno ekipo OŠ Draga Bajca iz Vipave. Čestitke.

Več kot 300 mladih med 12 in 29 letom starosti se je preizkusilo v reševanju problemov na inovativen način in svoje rešitve predstavilo s poslovnim modelom. Vse to jim omogoča vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Sodelujoči so prišli iz 38 različnih mest iz cele Slovenije, razvili pa so 99  podjetniških idej, ki jih je ocenila strokovna komisija, sestavljena iz 35 podjetnikov, startup mentorjev, pedagogov, direktorjev in strokovnih kadrov v uspešnih slovenskih podjetjih.

V kategoriji osnovnih šol je prvo nagrado prejela podjetniška ekipa AVAGA iz Osnovne šole Dobravlje, v kateri so bili Ana Verč, Vahdet Dubinović, Anej Remec, Gašer Samec in Andraž Mikuž. Poleg zmagovitega pokala so si prislužili tudi denarno nagrado v višini 1.600 EUR. Žirijo je prepričala njihova ideja za izdelek AVAGA drain clean. Gre za poseben zamašek za umivalnik, ki je vrhunski lovilec las in številnih odpadkov, ki se znajdejo v vašem odtoku.

Ekipo AVAGA sta vodili mentorici, Tanja Krapež in Andreja Vister, obe predstavnici Razvojne agencije ROD iz Ajdovščine. Mestorice iz ROD-a so sodelovale tudi z drugo uvrščeno ekipo iz OŠ Draga Bajca iz Vipave, ki si je domislila pametno zibko za nespeče dojenčke.

Čestitke vsem.

 

* Naslovna fotografija: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #šolstvo

Kolofon