Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vsiljiv primer beračenja v enih izmed ajdovskih trgovin

Ajdovski policisti so imeli v zadnjih dneh precej mirne dneve. Vseeno pa so morali nekajkrat posredovati. In sicer pri prometni nesreči na Gori, pri padcu kolesarju, pri vlomu in poskusu vloma ter v primeru vsiljivega beračenja v eni izmed večjih trgovin v Ajdovščini.

15. aprila ob 7. uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Žagolič (Občina Ajdovščina) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 53–letni voznik avtomobila vozil iz Cola proti naselju Predmeja. Pri eni od stanovanjskih hiš v naselju Žagolič je s stranske ceste zapeljala 78-letna voznica avtomobila in mu izsilila prednost. 53-letni voznik se je z vozilom umikal in je posledično trčil v zaščitno ograjo in hidrant ob cesti. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, starejši voznici (povzročiteljici prometne nesreče) so policisti PP Ajdovščina izdali plačilni nalog.

16. aprila ob 8.23 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči pred enim od gostinskih lokalov v Ajdovščini (Tovarniška cesta),  kjer se je poškodoval 20–letni kolesar (poškodba leve roke). Slednji je med vožnjo s kolesom (vozil je po površini, ki ni namenjena kolesarjem) peljal iz krožišča proti avtobusni postaji in pri tem s krmilom kolesa zadel pešca zaradi česar je omenjeni kolesar padel in si poškodoval roko.  Poškodovanemu kolesarju so pomoč nudili zdravstveni delavci ZD Ajdovščina, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi  kršitve prometne zakonodaje bo kolesarju izdan plačilni nalog.

15. aprila popoldne, so policiste obvestili o primeru vsiljivega beračenja  v  večji  trgovini  v Ajdovščini s strani dveh žensk. Na kraj so bili napoteni policisti PP Ajdovščina, ki so na kraju ugotovili, da sta v omenjenem objektu na vsiljiv način beračili za denar dve državljanki Romunije, stari 18 in 38  let. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev prvega odstavka 9. Člena ZJRM-1) jima je bil izdan plačilni nalog. Beračenje namreč postane prekršek,  če  kršitelj na vsiljiv ali žaljiv način nekoga nadleguje in zahteva, da mu izroči denar ali druge materialne dobrine. Globa za tovrstno kršitev znaša 41,73 evra.

16. aprila zjutraj, so policiste PP Ajdovščina obvestili o vlomu tekom noči v eno od trgovin v Ajdovščini (Vipavska cesta). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno skozi skladiščna vrata objekta. Ali je bilo kaj ukradenega iz omenjenega objekta, bo znano po opravljeni inventuri. Policisti bodo po  zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško  Državno tožilstvo.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina v torek popoldne, obravnavali tudi poskus vloma skozi vrata druge trgovine v Ajdovščini. Storilcu v prostore objekta ni uspelo priti, zaradi nezakonitega dejanja je nastala materialna škoda v višini približno 200 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

18.  aprila ob 11.49  uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini (na križišču med Lokavško cesto in Gregorčičevo  ulico),  kjer  je prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je 77–letni voznik osebnega avtomobila vozil po Gregorčičevi ulici  in v križišču za Lokavec zapeljal na prednostno cesto ter  s sprednjim delom trčil v desni bok drugega osebnega vozila (vozila ga je  46-letna voznica); slednje se je prevrnilo na bok. Po prvih podatkih je voznica utrpela telesno poškodbo (poškodba roke), poškodovan je bil tudi povzročitelj  prometne  nesreče. Na vozilih je nastala materialna škoda. Kasneje so na kraju posredovali gasilci GRC Ajdovščina, ki so nudili pomoč policistom in reševalcem NMP ZD Ajdovščina. Obe  poškodovani osebi so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Glede na vsa ugotovljena dejstva in težo  telesnih poškodb bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica zoper 77-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon