Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Privoščite si mesec vipavskih kulinaričnih dobrot

Začel se je najbolj okusen mesec v letu na širnem Vipavskem. Že nekaj let je to čisto zares Kulinarični mesec, ki ga Razvojna agencija Rod Ajdovščina pripravlja skupaj z uveljavljenimi lokalnimi gostinci. Še več, poskrbeli so, da bo tisto, kar boste v tem času dobili na krožnik, res pravo, domače. Že pred meseci so organizirali borzo lokalnih živil Vipavske doline, na kateri so se z gostinci srečali proizvajalci in predelovalci domače hrane. To je bila priložnost, ko so se spoznali, povezali in rezultate boste lahko okusili prav v mesecu, ki prihaja, natančno med 22. aprilom in 19. majem.

Kar 18 restavracij in gostiln se tokrat vključuje v posebno pomladno kulinarično ponudbo. Od zgornje do spodnje Vipavske doline in po njenih obronkih poteka letošnja kulinarična pot. Vešči kuharski mojstri so pripravili posebne menije, ki poudarjajo originalnost naše kuhinje, zavite v sodobne trende in izzive. Ponekod ponujajo enega, drugi dva festivalska menija. Tudi cene so primerne za vsakogar, od 7 evrov in pol za vipavsko joto in štruklje do 75 evrov za vrhunsko kulinarično razvajanje.

Kulinarični mesec okusov Vipavske doline

Ponudniki so, seveda, izkušeni mojstri v svojem poklicu, drzni in inovativni pri kreiranju in takšne so tudi njihove jedi. Na zgornjem Vipavskem so to Majerija, Gostilna Podfarovž, Gostilna pri Lojzetu na Zemonu, Gostilna Theodosius, Gostilna in picerija Anja, Gostilna pri izviru Hublja, Faladur vinski bar in vinoteka, nekoliko više je na Colu Gostilna Tratnik, še više pa Penzion Sinji vrh. Ko potujemo po dolini proti zahodu, nas bodo veseli tudi v Vipavskem Križu, kjer posebne menije ponujajo Darovi Vipavske, že niže je v Črničah Turistična kmetija Arkade. Na novo se je vrsti restavracij pridružila tudi Termika v Ozeljanu. Takoj naprej, na Ajševici, je tudi restavracija in vinoteka Mama. Če potujemo proti Novi Gorici, se lahko ustavimo ob posebni ponudbi v Restavraciji gradu Kromberk ali v Restavraciji in vinskem baru Dam v Novi Gorici. Čisto ob Soči pa nas čaka posebna kulinarična ponudba v Ošteriji Žogica. Če pa vas pot zanese na drugo stran sončne doline, se lahko ustavite na Turistični kmetiji Saksida v Zaloščah ali v Gostilni Rahela na Preserjah.

Tudi sladoled ne manjka.

Posebno ponudbo pa bodo v času meseca, ki ga namenjamo sladokuscem, pripravljali tudi mojstri sladoleda. Tudi letos bodo dali krila svoji domišljiji in se preskusili v sladoledni ustvarjalnosti.

Povsod pa vas bodo zagotovo veseli. Dober tek!

Vse podrobnosti najdete na www.okusi-vipavske.si

 

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #turizem

Kolofon