Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V dveh prometnih nesrečah na hitri cesti H4 Razdrto - Vipava več oseb telesno poškodovanih

Kar dve prometni nesreči sta dopoldne za več ur za promet zaprli polovico vipavske hitre ceste med razcepom Nanos in priključkom Vipava v smeri Italije, so pojasnili na novogoriški policijski upravi. V obeh primerih je prišlo do poškodb udeležencev.

Danes,19.aprila ob 7.46 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije  na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo (Občina  Vipava).  Novogoriški prometni policisti so  na kraju ugotovili, da je 23–letni voznik kombija (znamke Mercedez-Benz), državljan Moldavije peljal po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal do mesta, kjer se izvaja delo na cesti (na to je bil opozorjen tudi s predpisano prometno signalizacijo), je začel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozili, ki ga je vozil 56–letni voznik, državljan Romunije. Zaradi zoženja dveh prometnih  pasov v enega  je med njunimi vozili prišlo do oplaženja, in sicer je 23-letni moldavski voznik s prednjim desnim delom osebnega avtomobila oplazil levo stran priklopnega vozila tovornega vozila, nato pa  je omenjeni voznik kombija s prednjim levim delom trčil v odbojno ograjo. Zatem je kombi odbilo v desno, neposredno pred tovorno vozilo, kjer je  prišlo  do  trčenja;  56-letni voznik tovornega vozila je trčil v desni bočni  del kombija. Kombi je nato odbilo v desno, kjer je s prednjim desnim delom  trčilo  v  betonski blok, nato pa ga je odbilo nazaj v levo, kjer je vozilo  s  prednjim  delom  obstalo  na  sredini  vozišča (obrnjeno v smeri Vipave).  V  prometni  nesreči sta bila 23-letni voznik kombija in 36-letni sopotnik  v  njegovem  vozilu lažje telesno poškodovana in so ju kasneje na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina. Kasneje so reševalci 23-letnega moldavskega voznika odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi  gasilci  GRC  Ajdovščina. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 23-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev 52. člena ZPrCP) izrekli globo (v višini 120 evrov).

Nedolgo  zatem  ob  8.21  uri,  so  bili  policisti  OKC PU Nova Gorica obveščeni  tudi o drugi  prometni nesreči III. kategorije na odseku hitre ceste  H4  proti  Vipavi  (v  tunelu). Nesrečo je povzročil 42-letni voznik osebnega  avtomobila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v tovorno  vozilo,  katerega je peljal 48-letni voznik. Ta je imel poleg sebe še  48-letno sopotnico, ki se je v nesreči poškodovala in so jo odpeljali v bolnico.  Ukrep sledi glede na težo poškodbe. Drugo prometno nesrečo (ki se je  sicer  zgodila na območju PU Nova Gorica) so sicer obravnavali prometni policisti  z  območja PU Koper, saj so novogoriški prometni policisti v tem času  še  obravnavali  zgoraj opisano prometno nesrečo. Posredovali so tudi gasilci (GRC Postojna).

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon