Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje v zaključku tekme izpustilo zmago iz rok

Nogometašem ajdovskega Primorja se je obetala prestižna in predvsem pomembna zmaga na koprski Bonifiki. Še dobro minuto pred koncem srečanja je rezultat na semaforju kazal 0:2, nato pa so domači, po zaslugi Jake Štromajerja, dosegli dva zadetka in tekma se je končala z neodločenim izidom. Ajdovske nogometašice so izgubile srečanje proti Mariborčankam.

Nogometaši Primorja so bili tik pred veliko zmago na koprski Bonifiki proti "nepremagljivim" Koprčanom, ki jih s klopi vodi izkušen Miran Srebernič. Poleg lepe zmage bi tri točke pomenile tudi pomemben korak v boju za četrto mesto. Zasedba trenerja Andreja Komaca je bila v primerjavi s preteklimi srečanji spremenjena. V začetni enajsterici sta prvič v tej sezoni nastopila Erik Krečič ter Aldin Karabegović, ki je obenem doživel tudi prvenec v članski ligi. V tekmo so rdeče-črni krenili sila zagnano ter prvi polčas prevladovali na igrišču. Razpoloženost vezne linije se je pokazala že pri prvem zadetku, ko je Jakob Kodermac, v 32. minuti, meril natančno ter povedel Primorje v vodstvo.

Drugi polčas je v izenačeni tekmi ponovno prinesel veselje na ajdovski klopi, pod drugi zadetek se je spet podpisal napadalec Jakob Kodermac. Ajdovci so tudi v nadaljevanju tekme igrali čvrsto in bojevito ter brez težav ustvljali napade domačih. Ko je že kazalo, da bodo tri točke romale v Ajdovščino pa je v 89. minuti, koprski rezervist Jaka Štromajer, dosegel gol za Koper. Sledil je le še podaljšek, ki pa ga je sodnik precej raztegnil. In čisto v zadnjih sekundah tekme, v 96. minuti,  je žal Kopru uspelo izenačiti, ponovno je bil uspešen Štromajer. Nogometašem Primorja gre vsekakor čestitati za dobro odigrano tekmo, a grenak priokus vendarle obstaja. Boj za četrto mesto z Adrio iz Mirna še vedno ostaja odprt, obe ekipi ločita tri točke, naslednji krog pa prinaša prav obračun med Primorjem in Adrio, na ajdovskem Mestnem stadionu. Tekma bo v soboto, 27. aprila, ob 17.30 uri.

Ajdovske nogometašice so na praznični ponedeljek odigrale tekmo proti Mariborčankam. Domačinke so bile boljše z 7:0. Vseeno se je z obranjeno 11-metrovko izkazala ajdovska vratarka Tara Komatar. Ajdovske članice pa vas v četrtek, 25. aprila, ob 17:30 vabijo na mestni stadion v Ajdovščini, ko bo v primorskem derbiju gostovala ekipa Ankarana.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon