Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na letošnji Rally Vipavska dolina prijavljene kar 104 posadke

Prihodnji konec tedna bo Ajdovščina ponovno v znamenju bencinskih hlapov in hrumenja reli dirkalnikov. Na sporedu bo eden največjih športnih dogodkov na naših tleh, 9. Rally Vipavska dolina. Organizator je že objavil štartno listo tekmovalcev in kot kaže bomo na domačih cestah spremljali najmočnejši reli doslej, prijavljene so kar 104 posadke.

Ta konec tedna, natančneje 26. in 27. aprila se bo v Ajdovščini in okolici odvijal 9. Rally Vipavska dolina.  Izvedba, časovnica in potek relija so že znani, dogodek pa bo letos štel tudi za točke Alpe Adria in avstrijskega reli pokala.  Čez praznike so organizatorji (Ajdovščina Motorsport) objavili težko pričakovano štartno listo. Na njej se je letos znašlo kar 104 posadk, kar je rekord vseh izvedb relija po Vipavski dolini.

Gledalci bodo lahko občudovali devet avtomobilov razreda R5, kar je prav tako največ doslej. Zanimivo bo predvsem v boju za zmago slovenskega prvenstva. Rok Turk, lanski zmagovalec ajdovskega relija, se bo tokrat predstavil v novem Hyundai-u i20R5, z enakim avtomobilom pa v Ajdovščino prihaja stari maček Claudio De Cecco. Lanski Turkov Peugeot 208 R5 bo letos vozil Aleš Zrinski, zelo zanimiv pa bo zagotovo nastop Aleksa Humarja v Škodi Fabii R5. Idrijčan je za mnoge tudi prvi favorit za končno slavje.

Tudi v nižjih razredih se obetajo izjemno zanimive vožnje in boji številnih izenačenih posadk. Domače navijače zagotovo najbolj zanima kako se bo odrezal Martin Štucin, ki je po dolgih letih Škodo zamenjal za Renaulta Clio R3 Maxi. Tudi ostali domači tekmovalci so polno motivirani pred nastopom na domačih tleh, veseli pa povratek Roka Jerkiča, ki ga v zadnjem letu nismo spremljali na dirkah. Na cestah bomo znova videli tudi Boruta Bratino, tokrat v lanskem Humarjevem Renaultu Clio.

Celotno štartno listo relija po Vipavski dolini si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Rally Vipavska dolina

Reli se bo tradicionalno pričel v petek, 26. aprila z nočnim super specialom po ajdovskih ulicah. V soboto, 27. aprila, ob 8.43 bo štart hitrostne preizkušnje na Predmejo, ob 9.16 sledi selitev v Belo. Omenjeni dopoldanski krog bodo prevozili dvakrat. Popoldan okoli 15. ure se bo dogajanje preselilo v Velike Žablje in na Erzelj. Žabeljske ovinke bodo dirkači prevozili kar trikrat, zadnjič nekaj po osmi uri zvečer. Konec dirke naj bi bil okoli 21. ure v središču Ajdovščine. Posadke pa bodo skupaj prevozile dobrih 94 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Rally Vipavska dolina

Prebivalce Ajdovščine in ostale obveščamo tudi o cestnih zaporah. Tako bo od petka, 26. aprila, od 06.00 ure do sobote, 27. aprila, do 24.00 ure, popolna zapora Goriške ceste, od Hubeljskega mosta do krožišča pri policiji, zaprto bo tudi parkirišče za starim mlinom.  Zaprte in občasno zaprte bodo tudi druge ceste po Vipavski dolini, več o cestnih zaporah najdete na TEJ POVEZAVI.

Organizator obenem opozarja vse gledalce in obiskovalce, da je tekmovanje v reliju lahko nevaren šport, zato naproša vse gledalce in obiskovalce, da upoštevajo navodila redarjev in uradnih oseb in s tem pripomorejo k varni in uspešni prireditvi.

Več o reliju si preberite na uradni spletni strani dogodka.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon