Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lep uspeh mladih plesalcev in plesalk Plesne šole EL1

V soboto, 13. aprila so v Ljubljani potekale kvalifikacije svetovno znanega in v svetu plesa uveljavljenega mednarodnega tekmovanja Dance star, ki med drugim poteka tudi kot spletni natečaj obetavnih plesnih zasedb svetovnega formata. Tam so bili tudi plesalci in plesalke ajdovske plesne šole EL1 – Plesna scena.

V plesnem žargonu je Dance star tudi nekakšen mini pripravljalni preizkus za prihajajoče slovensko državno prvenstvo, obenem pa so poleg številnih domačih klubov in skupin nastopili tudi plesni ansambli iz drugih držav. Plesna skupina EL1 je na kvalifikacijah za finalni turnir Dance star world final, ki bo v hrvaškem Poreču, nastopila s tremi skupinami, nekateri člani pa so na omenjenem tekmovanju nastopili prvič in tako doživeli svoj plesno tekmovalni debi.

Skupina od 4 do 8 let je v kategoriji mini hip hop v svoji konkurenci osvojila 1. mesto. V izjemno močni konkurenci so mladinci s 4. mestom dopolnili uspeh Pionirjev, ki so ravno tako zmagali, oboji pa so se kvalificirali in uvrstili na mednarodno tekmovanje Dance star v Poreču. Tekmovanje je bilo za plesno šolo EL1 uspešno nad pričakovanji, zato čestitke in pohvale odličnim plesalcem in njihovim trenerjem - Ameli Kurtić, Arturju Steffe in Manji Bodiroža, ki pa so se med drugim tudi izjemno zabavali in se družili s podobno mislečimi (plesočimi) vrstniki, za kar navsezadnje na tovrstnih prireditvah tudi gre. 

Plesna skupina EL1

Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem njihovim donatorjem in pokroviteljem in seveda povabilo vsem, ki bi radi z njimi zaplesali, da se vpišete v plesno šolo, EL1. Pišete jim lahko na: elenamikuz@gmail.com

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon