Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lepa zmaga ajdovskih nogometašic

Za precejšnje veselje so včeraj poskrbele ajdovske nogometašice, ki jim je selitev na osrednji ajdovski stadion očitno dobro dela. V tekmi 17. kroga 1SŽNL so premagale ekipo Ankarana in se razveselile prve zmage v sezoni. To je sicer četrta zmaga Ajdovk, odkar so v SŽNL. V sezonah 2014/2015, 2015/2016 in 2016/2017 so dosegle po eno, lani so ostale brez, letos pa so vnovič pri eni.

Na odlično pripravljeni zelenici ajdovskega Mestnega stadiona so gledalci lahko spremljali izredno dinamično tekmo, v kateri so tempo igre od prve minute narekovale domače nogometašice. Potem ko v prvem polčasu ni bilo zadetkov je Ajdovke kmalu po pričetku drugega dela igre, po izvrstni asistenci Nine Bolčina, v vodstvo popeljala Laura Raspor.

Sledilo je turbulentnih 40 minut tekme z več izrazitimi priložnostmi za zadetek na obeh straneh. Vratarka gostij je Šejli Čibukčić ubranila strel z 11m, na drugi strani pa so Ankarančanke dvakrat zatresle okvir vrat. Kljub temu se mreža do konca srečanja ni več zatresla in Hčere burje se lahko zasluženo veselijo prve zmage v tekoči sezoni.

Čestitke.

Ajdovščina : Ankaran - 1 : 0 (0 : 0)
Ajdovščina: Komatar (V) (Bric), Lah, Plut, Jesenko M., Velikonja (Jerkič), Ušaj (K), Raspor, Capuder, Čibukčić (Jesenko B.), Bolčina, Bucik
Klop: Vuk, Žvokelj, Ipavec, Pelicon T.

NK Ajdovščina - NK Ankaran

 

* Fotografija: Dekleta ND Primorje

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon