Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Amel Džuzdanović poskrbel za zmago Primorja

Pestra športna sobota v Ajdovščini je ponudila tudi neposreden spopad za četrto mesto v 3. SNL-Zahod med domačim Primorjem in mirensko Adrio. Za zmago rdeče črnih je v izdihljajih tekme poskrbel Amel Džuzdanovič, ki je z natančnim strelom matiral gostujočega vratarja Bona. Mladi ajdovski nogometaši do 15. let pa se veselijo lepega mednarodnega uspeha, zmage v Ligi brez meja.

Nogometaši v 3. SNL-Zahod so med vikendom odigrali 23. krog rednega dela prvenstva, do konca pa jih čaka še pet tekem. V zaključki sezone je vsaka točka pomembna, pestro pa je predvsem v boju za četrto mesto, ki gotovo prinaša obstanek v ligi. Zanj se potegujeta ajdovsko Primorje in mirenska Adria, ki sta se v soboto pomerila v medsebojnem obračunu na Mestnem stadionu v Ajdovščini.

Dobrih 300 gledalcev je videlo zanimivo in dinamično srečanje v katerem so prevladovali rdeče-črni, a so se morali za zmago precej potruditi. Že v prvem delu so si domači pripravili številne priložnosti, vendar jih niso izkoristili. To so gostje iz Mirna znali kaznovati in po hitrem proti napadu, je v 35. minuti tekme domačo mrežo načel Grega Debenjak.

V drugi del so Ajdovci vstopili odločeni da obrnejo rezultat v svojo korist, a je dolgo časa kazalo, da bodo pomembne tri točke spolzele iz rok. Trener Primorja, Andrej Komac je z menjavami poskušal nadgraditi igro domačih in to mu je tudi uspelo. Novega gola v rdeče-črnem dresu se je razveselil Jakob Kodermac, ki je v 79. minuti, z glavo matiral gostujočega vratarja. Domačini so nato močno pritisnili in iskali pravi napad za zmago. Našli so ga v 89. minuti, ko je Adria izgubila žogo na sredini igrišča, to pa je izkoristil Amel Džuzdanović in lepo zadel z roba kazenskega prostora v daljši kot vratarja. Sledilo je izjemno veselje domačih igralcev in zaslužen aplavz publike.

Pet krogov pred koncem sta tako Primorje in Adria poravnana pri 30-ih točkah in obeta se izjemno zanimiv boj vse do zadnjega kola. Primorje v nadaljevanju čakajo gostovanja v Izoli, Podgradu ter pri Jadranu HK. Doma pa se bo pomerilo z Vipavo in Tolminom.

Za veselje v ajdovskem nogometnem klubu pa so poskrbeli tudi mladi nogometaši do 15 let. V Ligi brez meja so v finalnem srečanju premagali vrstnike iz italijanske Gradiške ter osvojili prvo mesto. Za zmago je bil dovolj zadetek Dina Bašiča v drugem polčasu. Čestitke trenerju Andražu Ivanoviču in njegovim varovancem!

Zmaga mladih ajdovskih nogometnih upov // Fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon