Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometni klub Ajdovščina se seli nazaj v drugo ligo

Le eno sezono je žal trajala ajdovska moška epizoda v 1.B rokometni ligi. Po dramatičnem domačem porazu s Črnomljem so fantje tudi teoretično izgubili vse možnosti za obstanek. Na domačih tleh so visok poraz proti ekipi Žalca, doživele tudi ajdovske rokometašice.

Ajdovska moška rokometna ekipa se je v lanski sezoni, po dolgih letih, ponovno prebila v 1.B slovensko ligo. Žal pa je prvoligaški ples trajal le eno sezono, saj bo jeseni nastope spet začela stopničko nižje. Sobotni domači poraz proti neposrednemu tekmecu, ekipi Črnomlja, je dokončno potopil vse upe na obstanek. Kljub vsemu si fantje zaslužijo čestitke za borbenost in nepopustljivost do zadnjega atoma moči. Preskok v višji kakovostni razred je bil za ajdovsko mlado in neizkušeno ekipo očitno prevelik zalogaj, pomagala ni niti menjava trenerja sredi sezone, ko je Branka Lebana zamenjal Peter Bešir. Je pa izkušnja igranja v 1.B ligi zagotovo koristna in prava motivacija, da se čez leto dni fantje ponovno prebijejo tja, kamor po kvaliteti tudi spadajo.

Sobotni derbi s Črnomljem, na ajdovskih Policah, so domači fantje začeli malce v krču in pod pritiskom zmage. S podporo številčnega občinstva, na tribunah se je zbralo skorajda 500 navijačev, pa so Ajdovci hitro začeli igrati bolje in na odmor odšli z lepo popotnico štirih golov prednosti. Bilo je 15 : 11. Tudi v drugem delu je dolgo časa kazalo, da bo zmaga ostala doma, saj so vse do zadnjih minut tekme domačini držali prednost dveh ali treh golov. A sledila je dramatična končnica. Opazno je bilo, da sta obe ekipi pod velikim pritiskom in z ogromno željo po zmagi. Zato ne čudi podatek, da se mreži med 51. in 58. minuto sploh nista zatresli. Živčnost je bila prisotna na obeh straneh, kljub vsemu pa so gostje dve minuti pred koncem srečanja uspeli zadeti in povesti za gol. Ajdovci so nato prek Pelicona hitro izenačili, a so podobno učinkovitost pokazali tudi gostje ter odnesli celo kožo iz vroče ajdovske dvorane. Končni rezultat je bil 29 : 30. Za ajdovsko ekipo so po šest golov dosegli Matija Velikonja, Jan Svetik in Domen Pelicon. Fante sedaj čakata še tekmi proti Škofljici v gosteh in domača proti Dravi, ki sicer ne pomenita veliko, a sta z vidika nabiranja izkušenj vseeno pomebni. Verjamemo, da so fantje, kljub bolečemu porazu, dovolj motivirani za ekspresno vrnitev v 1. B ligo.

Malce pred fanti so svojo tekmo odigrale tudi rokometašice Mlinotesta. V končnici za uvrstitev med prve štiri v državi, so gostile ekipo Žalca in doživele nepričakovan visok poraz. Punce so izjemno slabo začele tekmo, saj so v prvih tridesetih minutah zmogle le tri zadetke. Tako so Žalčanke odšle na odmor s prednostjo 3 : 14 in tekma je bila odločena. V drugem delu so domače rokometašice vseeno strnile svoje vrste, zaigrale bolje, a poraz je bil vseeno neizbežen. Končni izid je bil 16 : 27. Taja Čajko je dosegla pet zadetkov. Sledi še domače srečanje s Krko in gostovanje v Ljubljani pri Krimu.

Fotografija: ŽRK Mlinotest

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon