Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlični rezultati ajdovskih BMX kolesarjev na tekmi za pokal Alpe Adria

Čez vikend so bili dejavni tudi mladi BMX kolesarji ajdovskega kluba Črn trn. Udeležili so se prve postaje pokala Alpe Adria, ki je potekala v italijanskem Rivignanu. Kljub dežju, vetru in mrazu so se odlično odrezali, velja pa izpostaviti dve zmagi Janija Volka v kategoriji Cruiserji.

Prva in druga dirka letošnjega BMX Alpe Adriapokala, ki je močno priljubljen tudi pri slovenskih tekmovalcih, sta se odvijali v bližini Palmanove, gostitelj pa je bil domači 48erre BMX Team. Na startu ene najlepših prog pokala Alpe-Adria je bilo več kot 150 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Italije, Avstrije in Madžarske. Če komu proga ni predstavljala izziva, mu ga je zagotovo vreme. Najprej je dež na kratko zmotil sobotno dirko, v nedeljo pa se mu je pridružil še veter. V Rivignanu, kamor pride največ domačih tekmovalcev in je tako konurenca še močnejša, so se zelo dobro odrezali tudi slovenski tekmovalci iz klubov BSX Racing Team Maribor, KK Črn trn, Rajd Ljubljana in TBP Lenart.

Jani Volk // Fotografija: Igor Sever

V ajdovskem klubu Črn trn so se najbolj razveselili dveh zmag Janija Volka v kategoriji Cruiserji. Konkurenco je ugnal tako v soboto kot tudi v nedeljo, uspeh pa je še toliko večji saj je bila to njegova prva dirka v tej kategoriji. Doslej smo bili Janija bolj vajeni na kolesu za 4Kros.

Tudi ostali mlajši člani Črnega trna so se odlično spoprijeli z močno konkurenco in težkimi razmerami. Na stopničke se je v nedeljo uspelo prebiti še Timu Rovtarju (kategorija 13 in 14 let) in Niku Preku (kategorija 9 in 10 let). Tim se je veselil drugega mesta,  Nik pa tretjega. Tretja in četrta dirka pokala bosta 11. in 12. maja v Mariboru, ki bo dirko Alpe-Adria gostil že sedmo leto zapored.

BMX ekipa KK Črn trn

Ostali rezultati po kategorijah:

Do 8. let: Vito Plahuta - 8. in 10. mesto // Ožbej Golja - 7. mesto

9 in 10 let: Tine Dovžak - 8. mesto // Anže Rovtar - 10. in 14. mesto // Lenart Sever - predtekmovanje

11 in 12 let: Maxim Jazbar - 13. in 5. mesto

KK Črn trn // Fotografija: Igor Sever
 

* Fotografije: Igor Sever

Lokalne Ajdovščina

#šport, #bmx

Kolofon