Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska dolina vabi na Festival teka v naravi

Ultra Trail Vipavska dolina v soorganizaciji z Zavodom za šport Ajdovščina prireja celotedenski Festival teka v naravi, ki se bo odvijal od 5. do 9. maja in je namenjen športnim navdušencem in ljubiteljem narave vseh generacij. Pridružite se številnim in uživajte v teku ter v čudoviti naravi, ki jo ponuja Vipavska dolina.

Tek je ena najbolj naravnih oblik rekreacije. Tek v naravi ima številne pozitivne učinke na naše fizično in psihično počutje. Zavedamo se, da je vsak enkrat začetnik in da je tek v naravi potrebno tudi izpopolnjevati. Zato bomo na festivalu preko delavnic nadgradili kilometre, pridobljene na skupnih tekaških treningih z UTVV pripravljalnimi turami ter prikazali: način treninga s fartlekom v naravi, vzdržljivostnim tekom, stopnjevanjem, popravljanjem tekaške tehnike, vajami za moč, vajami za preventivo pred poškodbami. Andi Mamić in Marko Lipovž (LAP) bosta poudarila pomen ogrevanja, na koncu pa iztek in raztezne vaje, ki mišicam povrnejo prožnost. Del tekaške priprave je tudi pravilna prehrana pred / med / in po treningu, kar nam bo predstavil Matjaž Macuh. Gostili bomo tudi športne navdušence in trailaše, kot so Anja Klančnik, Katja Drobež, Andrej Težak Tešky, ki vam bodo predstavili svoje pretekle izzive, svoje poglede na tek in motivacijo, ki jim omogoča, da vstanejo iz kavča in obujejo telovadne copate.

V sklopu festivala vam postavljamo tudi posebni celotedenski »Waknu izziv« kot pohodniško rekreativno tekmovanje v pohodih od Izvira Hublja do kapelice pri Otliškemu oknu. Tam sodelujoči ob vsakem vzponu v dnevnik vpiše svoje podatke. Štelo bo število vzponov med nedeljo, 5.5. z začetkom ob 8.00 in soboto 11.5. z zaključkom ob 13.00. Podelitev v kategoriji moški / ženske bo v nedeljo 12.5 ob 13.00 na Glavnem trgu v Vipavi.

Festival teka v naravi 2019

Vsi tekaški koraki na Festivalu teka v naravi bodo namenjeni zdravju, učenju tehnike ter hkrati tudi druženju ter uživanju ob preseganju lastnih meja. Vabljeni!

Več informacij na Utra Trail Vipavska dolina FB

Dogodek Festival teka v naravi

Dogodek Waknu izziv

Program:

Bar Hiša Mladih, Ajdovščina
4.5. 9:00 - Mladinski teki / Majski tek / UTVV16 SkyRun
5.5. 8:00 - Waknu izziv - celotedenska akcija gibanja v naravi
5.5. 19:00 - Tekaško potovanje po SPP - Anja Klančnik (predavanje)
6.5. 17:00 - "Trail fartlek"; vsestranski trening trail teka - Andi Mamić (tekaška delavnica)
6.5. 19:00 - Prehrana pred / med / po trailu - naš izziv? Matjaž Macuh (predavanje)
7.5. 17:00 - Tekača vedno kaj boli, pa ni potrebno da je tako - Katja Drobež (delavnica)
7.5. 19:00 - S kavča do ultre - Katja Drobež (predavanje)
8.5. 17:00 - Vaje za moč in stabilnost tekača - Marko Lipovž (delavnica)
8.5. 19:00 - "Od 1 do 100"; dolgi teki v naravi - Andi Mamić (predavanje)

Glavni Trg, Vipava
9.5. 19:00 - Tekaška Stand Up komedija - Andrej Težak Tešky
9.5. - 12.5. Ultra Trail Vipavska dolina 2019

Festival teka v naravi 2019

Lokalne Ajdovščina

#tek, #rekreacija, #šport, #vipavskadolina

Kolofon