Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tine Lavrenčič v dobri formi pred nastopom na svetovnem prvenstvu

Za člani kluba Triatlon Eklimas Ajdovščina je pester vikend. Poleg naporne organizacije gorskega teka na Čaven, so se udeležili tudi državnega prvenstva v duatlonu in bili pri tem zelo uspešni. Triatlončki so se potrudili po svojih najboljših močeh, "supersprintaši" so se odlično odrezali kljub močnem nalivu v času dirke, v članski kategoriji pa je Tine Lavrenčič postal državni podprvak. Čestitke.

V soboto, 27. aprila so se v Industrijski coni v Logatcu tekmovalci pomerili v duatlonu, super sprint in sprint razdalji. Najprej so navodilom glavnega sodnika zbrano prisluhnili najmlajši ciciji, kmalu za tem pa se suvereno pognali na tek, kolo in še enkrat na tek. Prav vsi so si zaslužili medaljo in velik aplavz za premagano razdaljo.

Nato sta sledili super sprint duatlon in sprint duatlon razdalji. Na super sprint razdalji je tekmovalce ohladil dež in konkretno poslabšal razmere tekmovalcem na tekmi. Kar nekaj izmed njih je imelo težave z odpenjanjem čelade, saj z ozeblimi in mokrimi prsti to res ni lahka naloga. Ampak s spodbujanjem glasnih navijačev so premagali tudi to težavo in uspešno zaključili s tekom. Državna prvaka absolutno v super sprint duatlonu sta postala Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica) in predstavnica domačega kluba Lara Mihevc (TK Logatec). Zelo lep uspeh je s tretjim mestom dosegla članica ajdovskega kluba Tinkara Stres.

Triatlon klub Eklimas Ajdovščina

Do sprint duatlona je vreme tekmovalce spet razveselilo s soncem in malo posušilo razmočene superge. Tokrat so pomerili moči tekmovalci na daljših razdaljah, 4,7km teka, 21km kolesa in 2,5km teka. Državni prvak absolutno je v moški kategoriji postal Matevž Planko (TK Trisport Kamnik) in v ženski kategoriji Monika Bartol (TK Riko Ribnica). Zelo dobro je nastopil Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina) in se ob koncu zasluženo veselil srebrne kolajne ter s tem naslova državnega podpravaka. Tekma je Lavrenčiču služila kot odličen trening, saj ga že čez teden dni čaka Svetovno prvenstvo v dolgem triatlonu v Španiji. Srečno!

 

* Vir: Triatlon Slovenije

* Naslovna fotografija: Tine Lavrenčič (Facebook)

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon