Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odprte prijave na 16. sezono državnega prvenstva v košarki 3x3

Uvodni turnir letošnjega državnega prvenstva v košarki 3x3 bo na obnovljenem igrišču na Ribniku in sicer v soboto, 18. maja. Novo igrišče bo gostilo prvega od petih kvalifikacijskih turnirjev državnega prvenstva v košarki 3x3. V lanski sezoni je nastopilo rekordnih 1.400 igralcev in igralk v več kot 350 ekipah v sedmih različnih kategorijah. Finale bo 16. avgusta na Kongresnem trgu v Ljubljani.

16. sezona državnega prvenstva v košarki 3x3 je pred vrati! V letu 2019, ki je, med drugim, tudi kvalifikacijsko leto za neposredno uvrstitev naše reprezentance na Olimpijske igre 2020 v Tokiu, bo na sporedu 5 kvalifikacijskih turnirjev ter seveda tudi finalni, ki bo letos spet odigran na Kongresnem trgu. Sezona se začne že v maju, natančneje že 18. maja v Ajdovščini. Po nekaj letih se karavana spet vrača v Novo mesto, turnir bo med drugim tudi na Ptuju. V članski kategoriji ima zmagovalec finala, ki bo na sporedu 16. avgusta, odprto pot na turnir FIBA WT, letos v madžarski Debrecen.

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem: "Izredno sem vesel, da se uspešno sodelovanje med agencijo Extrem in Košarkarsko zvezo Slovenije nadaljuje tudi v 16. sezoni. Dolgoletna tradicija je samo potrditev tega, da je projekt zrasel na trdnih temeljih, ki bodo lahko v oporo »našim« košarkarjem tudi v prelomnem letu 2020, ko se ulična košarka seli na olimpijske igre. Na letošnjem državnem prvenstvu želim vsem "mirno roko".

Matic Vidic, vodja tekmovanja in selektor 3x3: "Spet se bližajo topli dnevi in verjamem, da bo 16. sezona DP v košarki 3x3, najstarejšega uradnega DP v tej disciplini na svetu, najuspešnejša do sedaj. Glede na pretekle sezone smo dodali še en turnir, kategorije tekmovanja so ostale enake. Po nekaj letih se vračamo v Novo mesto, dodali smo Ptuj. Verjamem, da bomo letos dosegli že lani zastavljen cilj – nastop 100 ekip na enem turnirju. Slovenska košarka 3x3 je še vedno, navkljub silovitemu razvoju po celem svetu, v samem svetovnem vrhu, tako tekmovalno kot organizacijsko. V letu 2019 poteka tudi kvalifikacijsko obdobje za neposreden nastop na OI v Tokiu 2020, in ker nam v skupnem seštevku nacionalne lestvice držav štejejo praktično vse točke vseh nastopajočih na DP in vseh ostalih turnirjih, vas prav lepo vabim k nastopu. Le v tem primeru bomo morda 1. novembra letos, ko bo konec tega obdobja, z veseljem ugotovili, da smo s skupnimi močmi pripomogli k neposredni uvrstitvi Slovenije na Olimpijske igre v Tokio!"

Boštjan Jerončič, podpredsednik Košarkarskega kluba Ajdovščina: "Izredno smo veseli, da smo pridobili organizacijo tako pomembnega tekmovanja kot je državno prvenstvo v košarki 3x3. Zahvaljujemo se Občini Ajdovščina s katero smo ob tako pomembnem dogodku združili tudi obnovo igrišča v Šturjah, katero bo po dogodku namenjeno občanom našega mesta in tistim, ki se aktivneje vključujejo v košarko. Ob tem velja poudariti, da je želja našega kluba, da se čim več mladih privabi na zunanja košarkarska igrišča kjer bodo lahko znanje in pa kakšno skrito veščino prevzeli tudi od nekoliko starejših generacij, katere so še vedno redne obiskovalke zunanjih igrišč. Velja pa povabilo predvsem ekipam iz bližnje okolice, da izkoristite to odlično priložnost in se v čim večjem številu udeležite turnirja v Ajdovščini."

PRIJAVA EKIPE NA DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3x3

URADNA NAJAVA SEZONE 2019

3X3 Košarka

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #predavanje

Kolofon