Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tine Lavrenčič postal svetovni prvak v dolgem triatlonu!

V tem tednu se je v španski Pontevedri odvijalo ITU Triatlon Multisport svetovno prvenstvo, ki vključuje različne discipline duatlon, akvatlon, kros triatlon, akvabike in dolgi triatlon. Zelo dobre volje ga bo zapustil Tine Lavrenčič, saj je v svoji kategoriji osvojil zlato kolajno in s tem naslov svetovnega prvaka. Čestitke!

Včeraj, zadnji dan prvenstva, je bil na sporedu dolgi triatlon (3km plavanja, 113km kolesa in 30km teka), kjer so nastopili štirje slovenski predstavniki, Jaroslav Kovačič, Denis Šketako, Jure Majdič v elitni konkurenci in Tine Lavrenčič v starostni kategoriji od 25 do 29 let. Jaroslav Kovačič je s časom 05:12:02 osvojil izvrstno tretje mesto, hitrejša sta bila samo domačina Noya 05:05:39 in Gonzalez 05:11:21. Plavanje so sicer zaradi nizke temperature vode skrajšali iz prvotnih 3km na 1,5km.

S svojim nastopom pa je lahko zelo zadovoljen tudi Tine Lavrenčič, saj je v kategoriji od 25 do 29 let zmagal s časom 05:44:22 in postal svetovni prvak v svoji starostni kategoriji.

Čestitke!

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon