Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlična predstava Mlinark v tekmi sezone, Primorje zmagalo v Izoli

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so izpolnile cilj in na domačem terenu, v napeti končnici, priborile zmago proti novomeški Krki. S to zmago ohranjajo možnosti za končno tretje mesto v sezoni. Pomembno zmago so na gostovanju v Izoli dosegli tudi nogometaši Primorja. Zadela sta Džuzdanović in Kodermac.

Lepo zapolnjene tribune ajdovske dvorane Police so videle zelo zanimivo in napeto rokometno predstavo ekip, ki se borita za končno tretje mesto v državi. Ajdovske rokometašice čaka v zadnjem kolu še gostovanje pri Krimovkah, medtem ko bodo Novomeščanske doma gostile Žalčanke. Trenutno so v boljšem položaju Mlinarke, ki imajo na lestvici točko več od Dolenjk.

Malce oslabljene rokometašice Krke so se v Ajdovščini izkazale kot izredno žilave tekmice, saj so vso tekmo, držale korak s tokrat razigranimi Ajdovkami. Ekipi sta si bili ves čas izenačeni, dekleta pa so se kot levinje borile za vsako žogo. V najpomembnejši tekmi sezone je znova odlično formo prikazala vratarka, povratnica po poškodbi, Anja Bratina, ki je zbrala kar 13 obramb in je bila eden ključnih elementov na poti do zmage. Prvi del igre se je zaključil z domačim vodstvom 10:9, začetek drugega dela pa je za kratek čas pripadel gostujočim igralkam. Tokrat izjemno razpoložena Nuša Fegic, dosegla je osem zadetkov, je deset minut pred koncem znova povedla domače v vodstvo z dvema goloma razlike, bilo je 21 :19. A igralke Krke se niso predale in so do zadnjih sekund srečanja držale korak z Mlinarkami. Prav zadnja minuta tekme je bila izjemno zanimiva, najprej je domače v vodstvo popeljala Taja Čajko, nato je sledil gol Abine, nekaj sekund pred koncem pa je na veliko veselje navijačev, za končnih 26:25, zadela Špela Ferfolja in slavje se je lahko začelo.

Za tokratno predstavo velja pohvaliti celotno ajdovsko ekipo, ki je res pustila srce na igrišču in dokazala da spada v sam vrh slovenskega rokometa. Čestitke.

Pomembno zmago v gosteh so dosegli nogometaši ajdovskega Primorja. Z 0:2 so bili boljši od nogometašev Izole in ostajajo v boju za četrto mesto. Za zmago sta bila najbolj zaslužna Amel Džuzdanović in Jakob Kodermac, ki sta v zadnjih tekmah ključna igralca rdeče črnih. Predvsem Džuzdanović znova kaže predstave, ki spominjajo na njegove prvoligaške čase, Kodermac pa se lahko pohvali z izjemno napadalno učinkovitostjo. Džuzdanović je za vodstvo zadel v 72. minuti tekme, Kodermac pa se med strelce vpisal v zadnjih sekundah.

Visoko zmago na Jadranom HK je zabeležila tudi mirenska Adria, ki ostaja z ajdovsko ekipo v boju za četrto mesto. Že prihodnjo soboto pa bo na sporedu vipavski nogometni praznik, saj v Ajdovščino prihaja ekipa Fame Vipava . Tekma prične ob 17.30 uri.

Primorje : Izola

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon